Small Boy slipper debut-EPen «Wail»

banditt

Small Boy er et indieband fra Oslo, stiftet nøyaktig fire minutter før det første utbruddet av covid-19. Musikken er inspirert av The Smiths, Deerhunter, Radiohead og Jay Som.

Tekstuniverset kretser rundt hjertesorg, verdien av vennskap og livets utålelige letthet i sosialdemokratiets vugge. Small Boy har gitt ut fire singler allerede, til gode anmeldelser og anbefaling fra NRK P3.

Fredag 30. september slipper Small Boy debut-EPen «Wail», fem spor som kretser rundt temaer som vennskap, isolasjon, kjærlighet og ensomhet. Løst definert som indierock med innslag av synthtepper, “wail” kjennetegnes av en ærlig og tydelig vokal, støyete gitar og melodiøs bass. Tross temaene, er det en letthet og humor i møte med tungheten som kan defineres som “happysad”, et ønske om å komme seg ut av desperasjon med ryggraden intakt.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Tittelsporet “Why Am I Leaving” er et godt eksempel på happysad, en låt om det å komme nærme, for så å trekke seg før det blir alvorlig.

«Wail» er en støtteerklæring til intimitet i alle former, om det å ønske ekte nærhet samtidig som man opplever at verden går i motsatt retning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.