Slik gjør du ferieturen mer behagelig med teknologi

elkjop

Sommerferien er i gang for mange. Barn og voksne pakker bagen og drar på ferie både i Norge og i utlandet. Uansett om det er med fly, tog, bil eller ferge kan reisen dit være utfordrende. Heldigvis kan teknologi hjelpe til på veien.

Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge, og småbarnsmamma, har noen råd for å gjøre reisen mer behagelig:

– Det er en enorm forskjell på å reise med små barn før og etter nettbrett ble tilgjengelig. Nå er det kanskje ikke verdens beste barneoppdragelse å alltid sette et nettbrett med spill eller filmer foran barna, men reisen har blitt en helt annen opplevelse med nettbrett. På flyreisen for eksempel, sitter du ganske trangt, med folk rundt og (kjedelige) regler som må følges. Å forsøke å få en fireåring til å beholde setebeltet på er mye enklere når barnet er opptatt med et tegneprogram eller Peppa Gris, sier Schøyen Bergly.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

Ifølge kommunikasjonssjefen er et godt råd å fylle nettbrettet med filmer før du drar hjemmefra. Få flyselskaper og ferger tilbyr høyhastighet internett som gjør det mulig å strømme video over nettet. Flere strømmetjenester som blant annet Netflix, Viaplay, Disney+ og HBO tillater nedlasting av deler av innholdet. Du kan også kjøpe eller leie filmer gjennom iTunes og andre musikk- og filmtjenester.

– Dersom du ikke har et nettbrett tilgjengelig kan et triks være å laste ned barnefilmer og serier på egen telefon, for å ha et ess i ermet, sier hun.

Husk viktigheten av fullt batteri

– Ikke glem å lade elektronikken før du drar hjemmefra. Selv om det er mulig å lade på flere og flere fly og tog, kan disse være trege og ikke alltid tilgjengelige. Derfor er det alltid best å lade opp før du drar hjemmefra. Jeg har alltid med en liten håndfull powerbanks i forskjellige størrelser, både for barnas nettbrett og min telefon, forteller hun.

Les også:  Ikke streik: Enighet mellom Norwegian og pilotforeningen

Et annet smart produkt ifølge Elkjøp er en splitter. Det er en liten ledning eller kontakt som gjør at du kan koble to headset til den samme utgangen, slik at to kan høre på den samme lyden på samme tid. Dette er perfekt når for eksempel to skal se film sammen.

– Dette tar meg naturlig nok til hodetelefoner! Det er nesten en nødvendighet om du skal ut og fly. Du vil ikke forstyrre setenaboene dine på flyet med lyden av en film eller spill fra nettbrettet. Om du skal på lengre bilturer, er det godt for både store og små å kunne koble ut annen lyd, sier kommunikasjonssjefen som samtidig minner om at det finnes flere typer feste til bil, som nettbrett kan sikres forsvarlig med.

Les også:  Nå får Sortlandsbrua nytt lys

Hun anbefaler også for barn å bruke hodetelefoner som går over ørene, da ørepropper ofte vil være for store for å få inn i øret.

– De holder også en del av støyen ute, så man trenger ikke ha volumet så høyt på, legger hun til.

Fem tips for en enklere reise:

  1. Lad alle enhetene før du drar. 
  2. Ta med (oppladede) powerbanks for sikkerhets skyld. 
  3. Last ned filmer fra dine strømmetjenester hjemme. 
  4. Husk nødvendige kabler og ladere. 
  5. Husk reiseadapter ved utenlandsreise. 
  6. Husk hodetelefoner! 
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.