Slik blir valgdekningen på NRK

nrk

Kommune- og fylkestingsvalgene belyses med temaer og politikere fra hele landet. Det blir blant annet partilederdebatter for hele familien, folkemøter og valg-gaming i beste sendetid.

– Gjennom en stor om omfattende valgdekning over hele landet skal vi få publikum til å kjenne på kroppen at valget 2019 handler om framtida deres. Og gi dem en følelse av at de får noe igjen for å bry seg og bli en del av folkestyret, sier prosjektleder Aksel Helgheim.

Valget vil prege NRK på nett, radio og på TV i tiden framover. Dagsrevyen 21 utvides fra og med 13. august, og P2 byr på valgsendinger hver dag gjennom valgkampen. De sender blant annet partilederforedragene fra Litteraturhuset i Oslo. NRK Sápmi vil gjennom valgkampen undersøke hvilken kommune det er best for samer å bo i.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

NRKs distriktskontorer følger naturligvis valgkampen og valget tett, og samarbeider dessuten med en rekke lokalmedier om meningsmålinger.

– NRK har som mål å samle og engasjere hele landet rundt årets viktigste nasjonale begivenhet, og vi satser både ungt og lokalt. Vi legger opp til en landsdekkende satsing med betydelig lokal tilstedeværelse, og med stor geografisk spredning for våre debatter og folkemøter, forteller Linn Sandberg Skarstein i NRKs Distriksdivisjon.

Valgkampen starter for fullt med partilederdebatten under Arendalsuka 12. august. Programleder er Fredrik Solvang. Han følger opp med den siste partilederdebatten fra studenthuset Samfundet i Trondheim 6. september.

NRK1: 12. august kl. 21:20 – 23:00 fra Arendal og 6. september 21:20 – 23:00 fra Trondheim.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Fredrik Solvang skal også lede direktesendte partilederutspørringer med lederne for de ni partiene som er representert på Stortinget.

NRK arrangerer fem folkemøter på ulike steder i landet. Her blir det debatter med lokale og nasjonale temaer. Sendingene ledes av programleder Ingerid Stenvold, og det er med en reporter fra de ulike distriktskontorene. Før sendingene blir det en rekke varierte aktiviteter for publikum.

19. august i Tromsø: Debatten arrangeres på studenthuset Driv, og her er temaet unge velgere, klima og tog videre til Tromsø.

22. august i Moskenes i Lofoten: Fra en restaurant på Sakrisøy blir temaet lokaldemokrati, kommuneøkonomi og kvaliteten på kommunale tjenester.

26. august i Bergen: Sendingen er fra Korskirken og handler om fattigdom og de store forskjellene mellom tilbudene i kommunene.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

29. august i Flåm: Sendingen foregår på brygga i Flåm, og temaet er miljø versus næringsliv.

2. september i Drammen: På Bragernes torg spør vi hvordan vi skal bruke byene i framtida? Og hvordan er framtida for bilister?

NRK1 kl. 21:20 – 22:10 på de ulike datoene.

NRK Supernytt inviterer til høstens koseligste partilederdebatt som vil passe for hele familien. Programlederne Selma Ibrahim og Johannes Slettedal får besøk av partilederne for de ni partiene på Stortinget. Dette er en politisk debatt på barnas premisser hvor hovedbudskapet er at det går an å være uenige om ting og allikevel være venner. NRK 1 25. august kl. 19.45 – 20.25.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.