Julekonserten «Stille natt hellige natt» kommer tilbake til Bodø

taran

Julekonserten «Stille natt hellige natt» kom i 2017 for første gang til Bodø. Og nå kommer Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Lisa Børud, og Rune Larsen tilbake.

Det er nemlig nå klart at julekonserten igjen skal arrangeres i Hunstad kirke i Bodø 26. november.

Det er i år 31 år siden produsent Tor Arne Ranghus, som den første i landet, fikk idéen om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden. Den aller første Stille natt hellige natt-turnéen i 1988 bestod av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt og det ble arrangert 18 konserter. Siden den gang har mer enn 500.000 publikummere fått oppleve Stille natt hellige natt og turnéen har besøkt over 160 forskjellige kirker over hele Norge. I år skal hele 41 kirker over det ganske land fylles med julens budskap, god førjulsstemning og tradisjonsrik julemusikk.

Les også:  Finnair åpner sommerrute fra Bodø lufthavn til Helsinki

– Formidlet gjennom noen av landets fremste artister og musikere, ønsker vi med Stille natt hellige natt å forene høytid og glede. Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom, sier produsent Tor Arne Ranghus.

Konsertens nestor, Rune Larsen, er i år med for 18. gang! Med på laget har han også denne gangen de folkekjære artistene Tor Endresen og Maria Haukaas Mittet. Lisa Børud er med for andre gang og ny av året er Ingrid Berg Mehus. Ingrid er sanger og utdannet fiolinist ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, og var i år aktuell som deltaker i Melod Grand Prix med låten Feel. Det er bare å glede seg til julemusikk med Ingrids vakre fiolinarrangementer.

Les også:  Bodømann død i Stjørdal: En person fengslet

Tove Kragset er kapellmester på Stille natt hellige natt-konsertene. Hun er en svært anerkjent og allsidig musiker med lang erfaring som pianist, komponist, akkompagnatør, arrangør og kapellmester. Den anerkjente gitaristen Bernt Rune Stray deltar i år for første gang på turnéen. 

Stille natt hellige natt arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen. Hjelp til selvhjelp er bærebjelken i stiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom. Strømmestiftelsen støtter opp om utdanning for å motivere utvikling av enkeltmennesker, lokalsamfunn og land – for å gi mennesker tro på at iherdig egeninnsats skaper varige resultater.

Les også:  Queens of the Stone Age slipper albumet "In Times New Roman..."

Jobbskaping er det andre viktige fokuset. Strømmestiftelsen gir fattige, idérike mennesker tilgang til yrkesopplæring og små lån slik at de kan skape seg en jobb og en trygg framtid. For Strømmestiftelsen er det viktig at fattige mennesker fremheves som ressurser, ikke passive mottakere. De kan og de vil gjøre noe med eget liv, bare de får muligheten. Stille natt hellige natt har bidratt med mer enn 11,5 millioner kroner til stiftelsens arbeid siden samarbeidet startet i 2000. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.