Slik blir Sjakk-VM 2018 på NRK

sjakk

Fra fredag 9. november møtes Magnus Carlsen og amerikaneren Fabiano Caruana i London for å avgjøre hvem som blir årets verdensmester i sjakk. Kan Carlsen mot Caruana i 2018 skape like sterk sjakk-feber som Carlsen vs. Karjakin i 2014?

Åpningspartiet i årets VM mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana spilles i St. Martin’s College i London.

Fram til mandag 26. november skal Carlsen og Caruana gjennom 12 partier. Står det likt etter de 12 partiene, blir det omspill med kortere tenketid onsdag 28. november.

NRK sender alle partiene direkte på NRK1 og NRK2 og i NRK TV samt på radio, i DAB-kanalen NRK Sport.

NRKs sjakkstudio
NRKs dekning av sjakk-VM på TV vil også denne gang være mer et talkshow om sjakk mens VM-kampen pågår. Som ved tidligere VM-sendinger vil NRK Sportens erfarne programleder Line Andersen lose oss gjennom partiene hver kveld.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

I studio har hun med seg NRKs sjakkekspert Torstein Bae, som vil formidle kampens utvikling slik at både sjakk-kyndige og noviser blir oppdatert på statusen i spillet. Bae er også kjent fra tidligere VM-sendinger og har blant annet gitt oss en god innføring i spillets grunnregler i NRK TVs «Torsteins sjakkskole».

Heidi Røneid er seernes bindeledd til studio. Hun fanger opp hva som engasjerer, morer, irriterer og skremmer publikum og tar det med inn i sendingene.

For hvert parti vil det være to gjestedeltakere i panelet som skiftes ut fra parti til parti. I tillegg til flere norske sjakkprofiler vil andre kjente profiler med sjakkinteresse finne veien til gjestepanelet.

Disse kommer til gjestepanelet:

Les også:  Lanserer egen Eurosong Radio

9. og 10. november: Jon Almaas og Niklas Dyrhaug.

12. og 13. november: Øystein Bache og Anne Holt.

15. og 16. november: Mikkel Niva og Kristopher Schau.

18. og 19. november: Jan Egeland og Harald Eia.

21. og 22. november: Erik Thorstvedt og Ingrid Gjessing Linhave.

24. november: John Carew og Rolf Kristian Larsen.

I London
Ole Rolfsrud er på plass i London med rapporter fra og rundt spillestedet. Han vil finne og komme tett på de beste karakterene i miljøet rundt mesterskapet. Møter vi for eksempel en ny » Sergej Karjakins manager», som ble en slags kultfigur under forrige VM?

Atle Grønn vil også være sentral i sendingene som paneldeltager fra London. Grønn er godt kjent for seerne som sjakkformidler og har nettopp gitt ut en bok om alle verdensmesterne siden 1886.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

På NRK Sportens nettsider i nrk.no blir det et eget opplegg hvor sjakkspillerne Askild Bryn og Odin Blikra Vea følger, kommenterer og diskuterer partiene direkte.

Disse to står også bak podkasten «Sjakksnakk», der Magnus Carlsen er gjest i første episode.

Ny sjakk-dokumentar
Og for dem som elsker spenningen både på og rundt sjakkbrettet – fra 5. november kan du se den ferske dokumentaren «Closing Gambit – sjakk og kald krig» i NRK TV.

Dette er historien om dramaet som utspilte seg mellom Sovjet-lojale Anatoly Karpov og avhopperen Viktor Kortsjnoj i et av sjakkhistoriens mest kjente og nervepirrende slag. Verdensmesterskapet i 1978 dannet senere grunnlaget for den kjente musikalen Chess.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.