Skolestreiken over: – Nå må vi se framover og utvikle skolen sammen

utdanning

– Det er svært synd at partene ikke klarte å bli enige om en løsning og at det må tvungen lønnsnemnd til. Men vi er svært glade for at 150.000 barn og unge som er rammet av streiken, nå kan komme tilbake på skolen, sier KS’ arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø.

Regjeringen foreslår tvungen lønnsnemnd for lærerorganisasjonenes streik. Det betyr at lærerorganisasjonene avslutter streiken som har pågått siden 20. juni, og at alle lærere går tilbake på jobb slik at skolene kan starte opp fra onsdag morgen.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

– I dagens møte med statsråden og partene, foreslo KS å la en frivillig lønnsnemnd løse uenigheten. Da ville partene sammen tatt ansvar for å avslutte streiken og latt nøytrale medlemmer i en nemnd avgjøre årets lønnstillegg for lærere. Lærerorganisasjonene avviste en slik løsning, sier Gangsø.

– KS har gjennom forhandling og mekling strukket oss langt for å komme lærerne i møte, og finne en løsning på streiken, med både penger og andre tiltak. Samtidig har vi måttet ta hensyn til at vi før sommeren ble enige om en avtale med 37 andre fagforbund i kommunesektoren. Dessverre har våre forslag blitt avvist av lærerorganisasjonene, sier Gangsø.

Les også:  Varsler kontroll av vinterfiske i Nordland

Ved tvungen lønnsnemnd vil resultatet av tariffoppgjøret for de tre lærerorganisasjonene bli fastsatt av Rikslønnsnemnda.

– KS har hatt tett kontakt med de streikerammede kommunene og fylkeskommunene gjennom streiken. Det er positivt at kommuner setter i gang tiltak for å ta igjen tapt læring, spesielt for de elevene som har vært rammet av streik lenge, sier Gangsø.

– Nå må partene se framover og bygge opp gjensidig tillit. Vi må finne ut hvordan vi kan samarbeide bedre med hverandre, og med politiske myndigheter, om å utvikle skolen slik at den blir best mulig. Lærerne er en viktig yrkesgruppe, og gjør en svært viktig jobb. Men vi løser ikke alle utfordringer i skolen, eller for lærerne, i et lønnsoppgjør. Det må vi jobbe med hver dag gjennom politisk og faglig partssamarbeid. Jeg håper lærerorganisasjonene vil delta i det arbeidet, sier Gangsø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.