ANNONSE: Tre av de største kryptovaluta svindlene i 2022: Guide For Nybegynnere

Enten du nettopp har fått et stikk av kryptovaluta crazen eller har vært i bransjen i ganske lang tid, har du sannsynligvis allerede hørt noen nyheter om risikoen som krypto medfører. Det er et faktum at kryptovalutamarkedet har en svært volatil natur, noe som betyr at det ikke er en garantifortjeneste hele tiden  du handler. Dette er imidlertid ikke den eneste risikoen som kan skade folks karrierer, ettersom mange kontoer opprettes utelukkende for hacking eller for å svindle investorer og tradere.                   

For nybegynnere som er ute etter en pålitelig kryptotrading plattform, må du sikre at de gjør omfattende undersøkelser eller bakgrunnssjekk før du investerer pengene dine. En av tingene du må se etter i en kryptotrading funksjon, er om systemet er koblet til en blokkjede; en blokkjede er en offentlig instans som gjør det enklere å lagre og registrere brukernes transaksjoner.               

Blokkjeden er trygg og samtidig sikker, noe som er grunnen til at den var i stand til å revolusjonere kryptovaluta til hva det er akkurat nå. I handel er sikkerhet en egenskap som brukere alltid må se etter for å unngå svindel.  Dette er mulig med nettsteder som Immediate Edge, som har en profesjonell bakgrunn som er gjennomgått og vist som pålitelig. Utenom sin pålitelighet, kan du finne nyttig informasjon om hvordan å identifiser potensielle svindel som kryptotradere. Selv om dette ikke har helt slettet svindlene fra kryptosamfunnet.

Grunnet de økende tilfellene av svindel og tyveri i feltet, vil det ikke være noen overraskelse om du har støtt på eller vil støte på disse tilfellene minst én gang underveis. Hvis du ikke er kjent med listen over svindelere i markedet og ønsker å vite mer, så dekker vi det. Vi har samlet tre av de største kryptovaluta svindlene i markedet, noe som ville deg til å holde deg fast og sannsynligvis få deg til å revurdere dine beslutninger.    

1. Squid-token

Gjør årets største Netflix-hit om til en kryptovaluta; Hva får du? En av årets mest publiserte svindler! Det er riktig, en av de mest populære TV-programmene i 2022 genererte også en av de mest massive svindlene i 2022. Den populære sørkoreanske serien, Squid Game, førte til opprettelsen av en altcoin som hadde investorer siklende. Til og med medier som Business Insider, Forbes og CNBC falt i staver over denne mynten da den skjøt opp, fra noen få dollar, til nesten 3000 dollar på bare noen uker.              

Men det var allerede åpenbare indikatorer fra starten. Ikke én eneste av skaperne av programmet var involvert med kryptoen i det hele tatt, og utviklerne av mynten hadde ingen myndighet til å bruke Squid Game-navnet som basis for kryptoen. Kryptotradere som investerte i tokenet klaget umiddelbart over at de ikke kunne selge det de kjøpte – noe som var en del av planen til skaperne av Squid token.     

Utviklerne av mynten la til en anti-selge mekanisme i kryptovalutaen, som blokkerer noen brukere fra å selge sine mynter. Senere led Squid Game-mynten samme skjebne som altcoins: Det var bare en pump og dump ordning som gagnet skaperne, slik at investorene gikk på store tap.

2. SaveTheKids   

I 2022, var en av de lønnsomme måtene som influencers kom inn på markedetvar ved å fremme kryptovalutaer. Du vet sannsynligvis allerede at selv om en kjent person fremmer en bestemt krypto mynt eller plattform, betyr ikke det at det er en sjanse at det er ikke en svindel. Den enorme mengden krypto som noen favoritt Instagram-stjerner eller TikTok kjendiser fremmet, endte opp med å være pump og dump planer, og en av de mest minneverdige tilfellene var med SaveTheKids tokenet. 

I juni 2022 begynte medlemmer av Faze Clan og Youtuber RiceGum å fremme SaveTheKids – en veldedighetsbasert kryptovaluta. Disse influenserne gjorde mer enn bare skrive noen få setninger på Twitter; de laget reklamevideoer og godkjente til og med bruken av bildene deres på SaveTheKids-nettstedet. Salgsargumentet var ganske enkelt; Invester i denne nye kryptoen, som garantert vil bli en suksess på grunn av sine forbindelser til det største Esport-merket på planeten – og at prosjektet ville bidra til å samle inn penger til veldedige organisasjoner for barn.               

Bortsett fra at det hele var en planlagt svindel. Twitter-kontoen til Matt Binder avslørte at utviklerne bak kryptoen forsvant 17. juni, men rundt 24.-26. juni ble nettstedet oppdatert for bare å slette bildene til Faze Clan-medlemmene. Ulike YouTubers la også merke til at Faze Clan fremmet krypto som alle endte på samme måte. Dette førte til teorier om at gruppen ikke bare fremmet svindel, men er muligens også en del av etableringen.

3. Poly Network-hack         

Poly Network Hack ville vært århundrets ran, men heldigvis er hackeren ikke som andre hackere i kryptovaluta feltet. Dette er grunnen:

Sommeren 2022 fant en hacker en feil i Poly Network-systemet, som gjorde at de kunne overføre mer enn 600 millioner dollar til sine respektive kontoer. I normale situasjoner som involverer en hacker, ville pengene og hackeren allerede ha forsvunnet og aldri bli hørt fra igjen. Men i de følgende ukene kontaktet hackeren  Poly Network og hevdet at de hadde til hensikt å returnere pengene.                   

Poly Network spilte med og identifiserte til og med hackeren som «Mr. White Hat», et begrep som beskriver en etisk hacker som stjeler penger bare for å avsløre et systems sikkerhetsfeil slik at det kan fikses før en virkelig ond hacker dukker opp. Til slutt ordnet det seg for kryptoplattformen og hackeren. Størstedelen av kryptovaluta-midlene ble overført tilbake til plattformen.

I tillegg led ikke hackeren noen konsekvenser for å utføre det største krypto-ranet i historien, og fikk til og med en dusør på 500 000 dollar fra Poly Network for å returnere midlene.

Avsluttende tanker             

Ettersom den digitale valutaen fortsetter å forbedre seg, lar ikke svindlere denne muligheten passere for å snike seg inn i kryptovaluta feltet og ta sine sjanser. Det har vært utallige tilfeller av krypto svindel siden Bitcoin ble introdusert for publikum, og listen over er bare de tre største og mest minneverdige hendelser i kryptohistorien.                  

For å unngå eller redusere sjansene for å bli en del av listen, er det alltid anbefalt å gjøre omfattende undersøkelser om en bestemt kryptoplattform eller mynter, før du investerer selv et lite beløp. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.