Redningsselskapet: Oppdragsrekord allerede før fellesferie-starten!

finnmark

Godværet i store deler av Sør-Norge på forsommeren har bidratt til at redningsskøytene har hatt hele 32 prosent flere fritidsbåt-oppdrag sammenlignet med mai og juni i fjor.

Mellom 1. mai og 31. juni fikk hele 1 456 fritidsbåter hjelp av en redningsskøyte, mot 1 098 i 2017. I Hordaland bidro finværet til at redningsskøytene doblet oppdragsmengden, mens redningsskøyta på Mjøsa og redningsskøytene i Østfold, Vestfold og Telemark hadde 50 prosent flere oppdrag. I Agderfylkene var det 42 prosent flere oppdrag, mens redningsskøytene i Indre Oslofjord (Oslo, Akershus og Buskerud) assisterte 36 prosent flere fritidsbåter.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

– Av tidligere erfaring vet vi at kommende helg er en helg med høy aktivitet. Da starter båtferien for alvor, og mange forflytter seg fra Oslofjorden mot svenskekysten eller Sørlandet, sier beredskapssjef Ronny Jåsund-Pedersen i Redningsselskapet.

Travel juni-innspurt
Også forrige helg var travel for redningsskøytene med til sammen 140 oppdrag lørdag og søndag. Utenfor Sandefjord hadde en mann hell i hell da mannskapet på RS «Eivind Eckbo» hørte rop om hjelp da de passerte med en slep lørdag morgen. Mannen hadde falt ned en skrent og havnet i sjøen. Søndag morgen rykket samme redningsskøyte ut da en cabincruiser gikk på et skjær utenfor Tønsberg. Ifølge politiet hadde den berusede båtføreren sovnet.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

I Skjebergkilen rykket både RS «Horn Rescue» og «Kystvekteren» ut da en båt med to personer om bord tok fyr og ble totalskadd søndag. De to om bord ble reddet over i en fritidsbåt. I Tvedestrand var RS «Inge Steensland» blant annet i aksjon da en daycruiser kolliderte med en tresjekte. Samme dag deltok både RS «Uni Oslofjord» og «Klaveness Marine» i søket etter en mann som var meldt savnet i forbindelse med bading fra en seilbåt utenfor Nesodden.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Totalt rykket redningsskøytene ut på 22 brannslukkingsoppdrag i mai/juni, mot 12 i samme periode i fjor. Antall grunnberøringer økte med 68 prosent – fra 74 til 125 hendelser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.