Kontroversielt å sette inn militæret mot «kriminelle gjenger» i Sverige

protest opprør

Sverige har satt mange rekorder de siste årene, dessverre er mange av rekordene av den negative sorten. Rekordmange migranter og flyktninger skulle bedre arbeidslivet og økonomien, men man har istedenfor fått flere arbeidsledige og flere «no-go soner».

Som en følge av utviklingen har man fått en kraftig økning av voldtekter i 2017, 440 prosent økning i dødsskytinger på elleve år og granatangrep i Sverige økte 170 prosent i 2016. Mange bilbranner og angrep på politi og brannvesen er også en del av bildet.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Det er «de svenske tilstandene» som gjorde at man i Sverige nå vurderer å sette inn militære styrker.

– Situasjonen i disse stedene har forverret seg. Gjengene har tatt over og politiet har blitt tvunget til å trekke seg tilbake. Svensk lov gjelder ikke lenger her, sier riksdagspolitiker Mikael Cederbratt fra Moderaterna til den svenske avisen StockholmDirekt.

Men selv om situasjonen i Sverige virker være prekær, er det ennå kontroversielt å sette inn militæret.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Det er ikke ukontroversielt å sette inn militæret mot egen befolkning, sier Håkan Gunneriusson, lektor i krigsvitenskap på Försvarshögskolan til Nyheter Idag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.