Polestar og Tour of Norway sammen om miljøvennlig sykkelritt

polestar

Tour of Norway, landeveisrittet med verdens beste syklister i verdens vakreste omgivelser, har som mål å være det mest miljøvennlige sykkelrittene globalt.

I samarbeid med Polestar reduserer nå Tour of Norway antall kjøretøy i 2021-rittet med 30 %, samt elektrifiserer alle organisasjonens følgebiler

Det internasjonale sykkelrittet, som i år arrangeres 19-22 august, akselerer arbeidet for minst mulig belastning på miljøet, og inngår med dette et samarbeid med det uavhengige elektriske bilmerket Polestar. I samarbeid reduseres antall kjøretøy i årets ritt betydelig med 30 %. I tillegg vil alle de 25 av bilene som benyttes, være el-biler fra Polestar.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

– I Polestar jobber vi for elektrifisering av mobilitet og for å inspirere til endring av samfunnet i positiv retning. Vi skal finne muligheter, og sykkel spiller en viktig rolle i det grønne skiftet. Tour of Norway minner oss også på hvor viktig det er å ta vare på den vakre naturen i Norge, og det er både givende og gøy og jobbe sammen om å oppnå minst mulig fotavtrykk, sier Alexander Hørthe, Norgessjef i Polestar.

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

I tillegg til samarbeidet med Polestar, gjør Tour of Norway en rekke andre tiltak for å minske det totale klimaavtrykket. Blant annet vil tv-signalene gå via 4G-nettet i stedet for tradisjonelt fly, det er nulltoleranse for forsøpling og egne soner hvor syklistene har lov til å kaste fra seg avfall, utstyr og materiell gjenbrukes, og leverandørene skal være lokale så langt det er mulig.

– Økt sykkelbruk og sykkelandel er viktig for å nå klimamålene, i tillegg til at det er positivt for helsen. Tour of Norway har som mål å bli det beste sykkelarrangementet på øverste nivå – ikke bare som et ritt, men også når det kommer til bærekraft. Samarbeid på tvers er helt avgjørende for å få dette til og vi er veldig glade for å ha Polestar med på laget, sier daglig leder Roy Hegreberg i Tour of Norway.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.