Oppskrift til helgekosen: Risotto med parmaskinke

lynx

Skal du kose deg litt ekstra i helgen, eller hvilken som helst annen dag, hva med en klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan. Oppskriften er laget av Jan Ivar Nykvist og Mats Dreyer.

Her er oppskriften:

1 løk, finhakket

2 ss rapsolje

300 g risottoris

4 dl hvitvin

8 dl kraft (okse, kylling eller grønnsakskraft)

2 ss smør

4 ss finrevet Parmigiano Reggiano 

Salt og pepper

1 pk aspargesbønner

Les også:  Tverlandet-klasse til topps i skolebrødkonkurranse

8 skiver Parmaskinke

  • Fres løken i rapsolje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og la frese under omrøring i 2 minutter.
  • Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.
  • Spe med en øse kraft. Kok under omrøring til kraften også er kokt inn. Fortsett til all kraften er i kjelen. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt 12-15 minutter. 
  • Dra kjelen av varmen og ha i aspargesbønnene. Vend inn smør og Parmigiano Reggiano. Smak til med salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.
  • Server risottoen toppet med skiver av parmaskinke.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.