Økt sikkerhet: Tinder starter med fotoverifisering med video

unsplash

Tinder, verdens mest populære datingapp, styrker sin fotoverifiseringsprosess ved å be medlemmene om å ta video av seg selv. Dette blir en bedre måte for medlemmene å bevise hvem de er.

I tillegg kan fotoverifiserte medlemmer be deres match om å gjøre det samme før de chatter, noe som gir de mer kontroll over hvordan de kommuniserer med andre. I meldingsinnstillingene kan fotoverifiserte medlemmer også velge at de kun mottar meldinger fra medlemmer som er fotoverifiserte.

– De som dater på Tinder forteller konsekvent at fotoverifisering er en av de mest verdsatte sikkerhetsfunksjonene. Verktøyet gjør det enklere for medlemmer å vurdere om matchen deres er ekte eller ikke. For våre medlemmer mellom 18-25 år som er fotoverifisert 1, gir det 10 prosent større sjanse for å matche. Vi kommer til å prioritere disse metodene for å gjøre Tinder til et tryggere sted å møte nye mennesker, sier Rory Kozoll, SVP for Product Integrity hos Tinder.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Tinder sine medlemmer verdsetter autentisitet og genuine relasjoner. Nesten 40 prosent av alle medlemmene har mottatt sitt fotoverifiserte blå merke2. I tester som har blitt gjennomført tidligere, vises det til at det er mer sannsynlig at menn gjennomfører fotoverifisering gjennom introduksjonen av videoselfies. På bakgrunn av dette vil Tinder be nye medlemmer om å verifisere bildene sine når de lager en profil, slik at den oppgraderte funksjonen er i sentrum.

Videoselfies tar fotoverifisering til neste nivå. Inntil nå har medlemmer tatt stillbilder mens de har tatt en rekke statiske positurer, og disse bildene ble sammenlignet med andre bilder på profilen. Ønsker medlemmer å bli fotoverifisert nå, er de nødt til å fullføre en videoserie. Selv om ingen prosesser med fotoverifiseringer er perfekte, hjelper dette Tinder med å holde de blå merkene mer ekte.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Tinder gir medlemmene verktøy som gir de kontroll over deres egen datingreise. Dette inkluderer at de får velge hvilke typer mennesker de ønsker å komme i kontakt med.

Medlemmer som velger «Fotoverifisert chat» i meldingsinnstillinger, vil kun motta meldinger fra andre medlemmer som er fotoverifiserte, og de kan også be matchen om å bekrefte bildene sine, før en melding sendes. Med Tinder Gull får du muligheten til å filtrere «likes» for medlemmer med fotoverifiserte bilder.

Det kan være flere grunner til at medlemmer ikke har oppdatert bildene sine. Kanskje kommer de tilbake til Tinder etter en pause fra dating, eller kanskje de ikke er så aktive på å laster opp nye bilder. I løpet at de neste månedene kommer Tinder til å be alle medlemmer om å oppdatere til den nyeste versjonen av fotoverifisering, som inkluderer en videoselfie.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Videoselfies i fotoverifisering er tilgjengelig globalt i dag, og muligheten til å velge «Fotoverifiserte medlemmer» i meldingsinnstillinger vil begynne å rulle ut i løpet av de kommende månedene. Siden det er forventet at hvert Tinder-medlem er ekte og utgir seg for å være den som er på bildet, er fotoverifisering gratis for alle som ønsker å bli fotoverifisert, men også for de som ønsker å forbli fotoverifisert i appen på nytt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.