Slik får du kinofølelsen hjemme

gknordic

Savner du de gode gamle dagene med kino, popcorn og en ekte filmopplevelse? Med dagens storformat-TV er det bare litt kreativitet som skal til for å oppleve kino-nostalgi i moderne format. LGs produktekspert Erik Svalberg deler sine beste tips for å skape kinofølelsen i hjemmet.

Kinobesøk har alltid hatt en spesiell plass i manges hjerter. Det er noe magisk med å gå inn i en mørk salong, synke ned i stolen og forsvinne inn i en annen verden i noen timer. Men de siste årene har kinobesøkene blitt færre, mye på grunn av pandemien og den teknologiske utviklingen som har gjort det lettere å se film hjemme.

Heldigvis er det i dag enklere enn noen gang å skape sin egen kinoopplevelse hjemme.

Les også:  Nye tall: Bodø kommune er den 64. dyreste kommunen å eie bolig

Men først – hva er egentlig spesielt med et vanlig kinobesøk? I tillegg til den gigantiske bildeflaten, er en stor bøtte popcorn med tilhørende nesten like stor bøtte med brus som munnes gjennom et sugerør blant det første mange tenker på. Andre forbinder et kinobesøk med godteri, eller kanskje negative sider, som å sitte bak en rekke mennesker som ikke klarer å være stille. Og hvem har ikke havnet bak det som ser ut til å være verdens lengste person som skjuler utsikten?

Den største fordelen har tradisjonelt vært det gigantiske bildeformatet og en høyere kvalitet enn du hadde mulighet til å nyte hjemme. Men er det mulig i år 2023 i hjemmet å skrelle bort de mindre ettertraktede elementene og beholde det positive – samtidig som man introduserer kinomagi til familie og venner?

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Dagens storskjerm-TV muliggjør en filmopplevelse i stuen som går hånd i hånd med kinostemningen. Modeller med størrelser over 80 tommer er i dag billigere enn noen gang, og i vanlig stue kan du enkelt fylle synsfeltet med like stor andel av bildet som i en kinosal. Med et stort bildeflate og et godt lydanlegg er det enkelt å skape sin egen kinofølelse hjemme, sammen med sine nærmeste.

Ved å kombinere nostalgi med dagens teknologi skaper vi en opplevelse som byr på det beste fra både fortid og fremtid og kan fortsette å nyte fantastiske filmopplevelser, både på kino og hjemme.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Erik Svalbergs favoritt-tips for kinofølelse i hjemmet:
• Skap et miljø med fullt fokus: Samle telefoner, trekk ned gardiner. Fokuser på filmopplevelsen sammen med familie og/eller venner.
• Skap en minneverdig atmosfære: Få kinofølelsen hjemme ved å velge film på forhånd, og sende ut billetter til de som skal delta.
• Filmsnacks: Velg spesielle snacks som matcher filmens tema for å skape et ekstra spesielt øyeblikk og som i det lange løp kan vekke minner fra «filmkveld».
• Gjenta! Velg en gjentakende dato, kanskje en gang i måneden.
• Filmtrailere for en ekstra filmatisk følelse: Filmtrailere spilles av før filmen for å maksimere den filmatiske følelsen og skape spenning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.