Ny test: Telenor har verdens raskeste mobilnett

mobil foto sky

Hvis du noen gang har forsøkt å måle hastigheten på din internett-forbindelse, enten bredbånd eller mobil, har du mest sannsynlig brukt Speedtest by Ookla.

Ifølge Ookla, som måler surfehastigheten mobilkunder oppnår, har Telenor Norge verdens raskeste mobilnett. Doug Suttles, administrerende direktør i Ookla, sier følgende om resultatet:

– Når man tenker på antall mobilnett som eksisterer på ulike kontinenter, ikke minst nettverkene spredd over hele planeten, er det en svimlende prestasjon å bygge verdens raskeste mobilnett. Telenor Norge har satt standarden andre teleoperatører bør strebe etter.

Ekte målinger fra ekte brukere
Målingene er utført i andre kvartal i år, og det ble gjennomført rundt 120.000 slike fartsmålinger i Norge i denne perioden. Det er mobilkunder selv som har testet farten – under de faktiske forholdene de bruker mobilen i. Denne framgangsmåten gjør at testene er pålitelige og ekstra verdifulle. Snittfarten fra alle disse målingene ble deretter sammenlignet med tallene fra andre operatører over hele verden.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

Berit Svendsen, administrerende direktør Telenor Norge og konserndirektør Telenor Skandinavia, sier utmerkelsen er en milepæl i norsk mobilhistorie, og til sterk inspirasjon.

– Totalt er det snakk om mange millioner målinger, i nesten alle land i verden. Når vi tenker på at norske mobilbrukere bor i et langstrakt land med utfordrende topografi, blir vi ekstra stolte. Vi har fulgt ambisiøse utbyggingsplaner, og vi skal fortsette i samme stil, sier Svendsen.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

Kundene pusher
Norge er et langstrakt land brutt opp av høye fjell og dype fjorder. Samtidig bygger nordmenn hytter og hjem utenfor allfarvei, men stiller likevel høye krav til mobildekning. Dette gjør utbygging av mobildekning krevende.

Berit Svendsen mener at ambisiøse mål, strategiske veivalg og langsiktig investering er årsaken til at Telenors mobilnett i Norge nå ligger på topp i verden.

– Kundene våre pusher oss for at vi skal gi dem så gode mobilopplevelser som mulig, de forventer at tjenestene fungerer hele tiden uansett hvor de ferdes. Telenor investerer årlig over fire milliarder kroner i bygging av nett. Våre teknologer har jobbet beinhardt med 4G-oppgraderingen som snart i mål, og vi er godt i gang med 5G-forberedelsene. Mobileventyret fortsetter, sier Berit Svendsen.

Les også:  – Coop selger turbokylling mot medlemmenes ønske

I målingene fra Ookla oppnådde Telenors kunder en nedlastningshastighet på 72.05 Mbps. Telenors befolkningsdekning på 4G er nå på 99,4 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.