Norwegian med god passasjervekst i første kvartal

norwegian

Norwegian legger i dag fram et nettoresultat på -46,2 millioner kroner i årets første kvartal. Global ekspansjon, god passasjervekst og høye drivstoffkostnader preger dette kvartalet. Selskapet gjennomførte også en vellykket rettet emisjon i første kvartal.

Nettoresultatet ble -46,2 millioner kroner, mot -1.491,5 millioner kroner i samme kvartal i 2017. Nettoresultatet påvirkes positivt av en finansiell gevinst fra reklassifiseringen av investeringen i Norwegian Finans Holding på 1 940 millioner kroner. I første kvartal valgte 7,5 millioner passasjerer å fly med Norwegian, en økning på 12 prosent. Kapasitetsveksten var på 36 prosent og fyllingsgraden var på 84,5 prosent.

De siste årene har Norwegians globale vekst ført til at flere internasjonale baser har blitt etablert og at mange nye ruter har blitt lansert. Veksten er aller størst i USA.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

– I dette kvartalet merker vi spesielt effektene av høyere drivstoffkostnader. Vi har doblet antall nye Dreamlinere sammenlignet med samme periode i fjor. Flyene fylles godt og stadig flere kunder, både i nye og mer etablerte marked, velger å fly med Norwegian. Langdistanseoperasjonen vår er godt etablert, noe som er et bevis på at reisende ønsker å fly interkontinentalt til en lav pris, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

I takt med at selskapet vokser globalt øker også storskalafordelene, noe som vil gi lavere enhetskostnader. I løpet av første kvartal falt enhetskostnaden inkludert avskrivning ekskludert drivstoffkostnader med fem prosent.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Norwegian gjennomførte en vellykket rettet emisjon
En rettet emisjon på 450 millioner kroner ble gjennomført dette kvartalet:

– Norwegian har vært gjennom en lang periode med sterk vekst som vil nå toppen i andre kvartal i år. Kapitaltilførselen vil styrke konkurranseevnen og beskytte eksisterende og fremtidige investeringer i et marked preget av høye oljepriser og svingende valutakurser, fortsetter Kjos.

I løpet av kvartalet har selskapet satt seks fabrikknye Boeing 787-9 Dreamlinere og to fabrikknye Boeing 737-800-fly i trafikk. Selskapet inngikk også en samarbeidsavtale med Widerøe som gir reisende på innenriksruter i Norge mulighet til å fly sømløst med Norwegian og Widerøe.

– Samarbeidet med Widerøe har blitt godt mottatt i markedet og antallet bestillinger fortsetter å øke, sier Kjos.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Selskapet er i ferd med å avhende opptil 140 fly, inkludert framtidige bestillinger, gjennom utfasing av eldre fly, samt mulig salg eller overføring til et eget leasingselskap. Norwegian vil også vurdere selskapets strategiske muligheter for lojalitetsprogrammet Norwegian Reward.

Flere henvendelser etter IAGs kjøp av aksjer i Norwegian
Norwegian har fått flere henvendelser etter at IAG Group meddelte at de hadde kjøpt en aksjepost på 4,6 prosent i selskapet.

Styret i Norwegian har etablert en styringsgruppe, samt engasjert finansielle og juridiske rådgivere, for å håndtere relevante henvendelser og ivareta alle aksjonærenes interesser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.