Nominert til Nobels fredspris

Ungt Entreprenørskap

Nobels fredspris deles ut av Den norske Nobelkomiteen den 10. desember 2022. Fristen for å nominere gikk ut i går, 31. januar. Grete Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, var veldig begeistret for nominasjonen. 

– Vi er utrolig glade og stolte over at vårt internasjonale nettverk i JA Worldwide får denne anerkjennelsen. Ungt Entreprenørskap og våre søsterorganisasjoner internasjonalt jobber for å gi unge kompetanse og ferdigheter til å bygge en bærekraftig fremtid for seg selv og andre, og bidrar til å skape verdier for samfunnet. Fred oppnås når unge får muligheter, og det er en stor ære for oss å få anerkjennelse sammen med andre verdige nominerte som bidrar til en mer fredelig verden sier Grete Nykkelmo.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

I århundrer har arbeidsledighet og fattigdom ført til politisk ustabilitet, vold og krig. Økonomisk stabilitet er en viktig forutsetning for fred. Ved å styrke unges kompetanse på alle kontinenter og la de oppleve at de kan endre samfunnet til noe bedre og mer bærekraftig, også gjennom en pandemi, jobber JA-nettverket for fred.

– Vi gir unge verktøy til å se muligheter og gjøre noe med dem, og i dag ble dette anerkjent som fredsarbeid. Vår rolle som brobygger mellom skole og arbeidsliv er viktig for at unge skal se mulighetene i sitt lokalsamfunn. JA-nettverket over hele verden jobber sammen om dette, og vi er da blant de største aktørene som påvirker sosiale forhold i positiv retning. Derfor er vi altså nå nominerttil Nobels fredspris, sier Grete Nykkelmo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.