Nødutgangfestivalen på Stormen i helga

gunhild hhristensen

Bodøjenta Gunhild Christensen (bildet) inviterer til et av årets største musikalske høydepunkt i Bodø. Til helga braker det nemlig løst med årets Nødutgangfestival. Og det er et fullstappet program med massevis av imponerende navn også dette året.

– Alle som spiller på årets festival er headlinere og ganske kjente artister, både lokalt og internasjonalt, sier Gunhild Christensen.

Det er med andre ord en blanding av kjente navn og up-and-coming artister som skal underholde på Stormen i helga. Og billettene er billige ogsån noe som gjør dette til en populær festivel. Og du kan kjøpe et festialpass for bare 500 kroner og få med det så mye du vil.

– Det er ikke for å få profitt vi gjør dette, Nødutgangfestivalen er av og for folk som elsker musikk, sier festivalsjefen.

Her er artistene på plakaten i årets Nødutgangfestival:

Jenny Hvals «Blood Bitch» ble hyllet både i Norge og utlandet og havnet høyt på en lang rekke årsbestelister. Aftenposten, Dagsavisen og Dagbladet kåret det til årets norske album.

Les også:  Milepæl for Norge Rundt: 2000 episoder!

Shining fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med albumet ”Blackjazz” i 2010. Allerede før plata var offisielt sluppet kom det lovord fra ledende magasiner.

Erik Knive Skodvin, basert i Berlin, Tyskland, spiller på Nødutgangfestivalen som Svarte Greiner. Musikken er manet fram gjennom bruk av blant annet fiolinbue på el-gitar, og lydopptak fra naturen.

Joel Grip og Sven-Åke Johansson har mellom seg sluppet over 30 album og reiser verden rundt på konserter. Begge er anerkjente jazzmusikere med stor fanskare.

Trepaneringsritualen er soloprosjektet til Thomas Ekelund, musikken er rituell dødsindustri fra Göta Lände. T × R × P har gjennomført utallige liveritualer over hele verden, inkludert flere store festivaler.

Psykisk Tortur er Lars Nicolaysen – trommer og Ronny Wærnes – vokal/elektronikk. Duoen har spilt på flere avantgardefestivaler i Norge og utland, samt gitt ut flere plater.

Les også:  Fastelavnssøndag: Flere arrangement i kirkene i Bodø

Lasse Marhaug fremfører «Saltstraumen» som var et bestillingsverk fra konsertserien Lampo i Chicago, USA. Lasse er kritikerrost i utenlandsk presse.

Moon Relay spiller instrumental musikk som fremkaller hallusinasjoner, dans og tankeekspedisjoner inn i en eventyrverden. Bandets medlemmer henter inspirasjon fra en rekke sjangere.

Susanne Lundeng har vært den viktigste fanebæreren av nordnorsk folkemusikk i snart 30 år. Musikken til Susanne Lundeng Trio har dype røtter i folkemusikken fra Nordland.

NXP er et solostøyprosjekt som har holdt på siden 1983. Året etter sto NXP for Norges første støy/industrial album utgivelse. Siden da har det kommet tilsammen ca. 20 utgivelser.

Aiming For Enrike er en eksplosiv duo fra Oslo som skaper et ekstremt spennende og eksentrisk univers ved hjelp av ett trommesett, en rekke sammenkoblede gitarforsterkere og en serie loop og effektpedaler.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

Tone Aaness er utdannet lærer og kunstner med læretid hos Bodøkunstner Tor Kvarv. Performencekunstneren viser resultatet av et samarbeid mellom Tone Aaness og støymusiker NXP.

Sysselmann er et soloprosjekt av Thomas Narverud kjent fra Inderst Elia og Origami Stjernetåka. Fremfører unike feltopptak, d.i.y. instrumenter/objekter og elektronikk i en semiakustisk sfære.

U-TeQ har over 20 år bak seg som DJ, radiovert og arrangør, og returnerer i år nok en gang tilbake til Nødutgangfestivalen for å gjenta jobben som residerende DJ.

James Welburn m/Skjitlars medvirket til det kritierroste albumet «Hold» med Tony Buck fra The Necks. Lars «Skjit-Lars» Nicolaysen er godt kjent i Bodø med sine egne punk-prosjekter.

Forsvaret er et band fra Bodø som kom ut med platen Sult i 2016 Bandet er kjent for å levere høylytte og energiske konserter som ringer godt i ørene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.