Nesten to av tre nordmenn fikk julestemning første adventshelgen

jul

Det virker som alle gode ting er advent. Nesten to av tre nordmenn har kjent på julestemningen gjennom denne første adventshelgen. Et knallsterkt resultat så tidlig i desember.

Det er Norsk Juleindeks som melder om disse tallene. I tillegg er det nå høy julestemning også hos menn og eldre.

– Dette er et knallsterkt resultat så tidlig i desember. Vi håpet og forventet en økning i julestemningen når vi fikk passert to av førjulstidens første milepæler og forventningen ble imøtekommet til de grader, sier John Lauring Pedersen, daglig leder i Opinion analyse.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Når vi nærmer oss disse nivåene, er det ikke bare kvinnene som bidrar med julestemning slik det har vært hittil i desember. Nå yter også mennene sin skjerv. Sistnevnte gruppe, som ikke har vært i særlig julestemning tidligere i førjulstiden, når i dag respektable 55 prosent, mens kvinnene ikke overraskende er enda høyere med 70 prosent julestemning.

– Julestemningen de siste 24 timer går opp til formidable 63 prosent, altså har nær 2 av 3 nordmenn kjent på julestemningen i helgen. Dette er skyhøyt over julestemningen ved tilsvarende måling i fjor (da var det 46 prosent julestemning), men da var også første søndag i advent en uke tidligere enn i år, sier John Lauring Pedersen, daglig leder i Opinion analyse.

Les også:  Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

Vi har ventet på den eldste aldersgruppen gjennom hele forrige uke og i dag markerer de seg endelig. Norsk Juleindeks kan melde om 53 prosent julestemning i aldersgruppen 60 år eller eldre. I de to andre aldersgruppene er det jevnt løp. Blant de mellom 15-34 år er det 65 prosent julestemning, mens gruppen 35-59 har den beste julestemningen med hele 67 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.