Nattestengt i fv. 17 Straumdalstunnelen

nfk

Innspurt i arbeidene og nattestengt et par uker fra søndag 6. november. Trafikken slipper igjennom med ledebil til bestemte tidspunkt.

– Nå skal vi fullføre oppgraderingen av de elektriske systemene, og da har vi behov for å stenge i noe tid av gangen. Det gjør vi på natta, når det er minst mulig trafikk, sier byggeleder Per-Arne Opheim i Nordland fylkeskommune.  

Arbeidene starter søndag 6. november og kan pågå fram til fredag 18. november 2022 

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Etter arbeidsplanen skal tunnelen være stengt klokka 22:00–05:45. Trafikken slipper igjennom med ledebil klokka 22:30–22:45, kl. 00:00 og kl. 03:00.  

Oppdaterte trafikkmeldinger finnes på 175.no eller på døgnbemannet telefon 175 til Vegtrafikksentralen.  

Vann- og frostsikringen ble skiftet i 2020–2021 på grunn av problemer med is og fukt. I den perioden ble det også gjort en del bergsikring.  
  
Siden i vår har det vært nye perioder med arbeid. Nå har Straumdalstunnelen fått bedre belysning, nye ventilasjonsvifter, og nye brannslukkere og nødtelefoner i nødstasjonene. Det er også satt opp et teknisk bygg på hver side av tunnelen.  Foran tunnelen kan syklister trykke på en knapp før de skal igjennom. Da viser et skilt at det er syklister på vei, slik at de som kjører kan være oppmerksomme på dette.

– I tillegg er det gjort en del som ikke nødvendigvis er synlig etterpå, men som også handler om å ta vare på tunnelen, slik at den er trygg å ferdes i.  Nå blir det en kort arbeids- og stengeperiode før vi er i mål for denne gang, sier Opheim. 

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Tunnelen er 3,2 km lang og ligger i Rødøy kommune. Den åpnet for trafikk i 1992.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.