Nesten 250 If-skader fra brannen i P-huset

if

Torsdag formiddag hadde forsikringsselskapet If mottatt 240 skademeldinger fra storbrannen på Stavanger lufthavn Sola. If venter at tallet stiger betraktelig.

Tilstanden på mange av de skadde bilene er fortsatt uavklart fordi det ikke er tilgang til P-huset, men skadebehandlingen er likevel startet. Den første totalskadde bilen er allerede innløst.

– Det er også flere biler som er blitt skadet i forskjellig grad på parkeringsområdet P7 rett utenfor P-huset, opplyser informasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Les også:  Nattestengt fylkesveg 17 i Sundsfjord og Breivik

If har siden tidlig onsdag formiddag hatt tekniske skadeinspektører og skadebehandlere til stede på flyplassen for å svare på spørsmål fra kundene, starte skadebehandling og bidra til praktisk hjelp.

– På parkeringsområdene som er utendørs har mange biler fått sot på bilen. Vi blir med ut og gjør en nøye vurdering av om bilen kan starte trygt. Er det sot på bilen, kan nemlig soten bli dratt inn i friskluftanlegget – hvis dette begynner å gå – og gi luktskader inni kupeen. Denne lukten er vanskelig å fjerne. Hvis bilen ikke kan brukes med én gang, sørger vi for at bilen blir sendt til forsvarlig og fagmessig rens, vask og polering, sier Clementz.

Les også:  - Fylkesveibløff!

If har satt sammen en spesialgruppe på sitt skadesenter for å ta seg bilskadene fra Sola.

– Det gjør at skadebehandling blir så enkel og smidig som mulig for kundene. Det vil være mange i Rogland som trenger ny bil i tiden framover, sier Clementz.

Mange har behov for leiebil for å dekke sitt transportbehov i hverdagen. Det er dekket på kaskoforsikring i inntil 10 dager. Disse leiebildagene er egentlig laget for å dekke et behov hvis bilen er på verksted under helt andre omstendigheter.

Les også:  Stortinget representert på høynivåmøte for NATO-landene i Litauen

– Men vi prøver å finne smidige løsninger i samarbeid med kunden hvis det er nødvendig ut over dette, sier Clementz.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.