Nattarbeid i fv. 17 Storvikskartunnelen

tunnel

Gjennom 2022 pågår det et større vedlikeholdsarbeid i den 3,1 km lange Storvikskartunnelen i Gildeskål kommune. I mai har det vært ledebilkjøring og stengeperioder på dagtid. Nå endres tidene.

– Det er mye trafikk i området, men i oppstartsfasen har entreprenøren hatt mulighet til å slippe bilene igjennom hyppigere enn planlagt. Nå er det klart for tyngre arbeider og mer bemanning i tunnelen, og da endres arbeidstida til kveld og natt, sier byggeleder Per Kristian Olsen i Nordland fylkeskommune.

Les også:  Klæbo kommer til Kobberløpet i Sulitjelma

Fra søndag 29. mai 2022 vil arbeidene foregå mellom klokka 19:00 og 07:00. Da må trafikken følge ledebil for å komme igjennom.

– Det blir kontinuerlig ledebilkjøring første delen av kvelden og tidlig på morgenen. Mellom dette blir tunnelen stengt i 1 og 2 timer av gangen. Gjennomslippstidene vil stå i trafikkmeldingene på 175.no, sier Olsen.

I fv. 17 Storvikskartunnelen blir det fri ferdsel mellom klokka 07:00 og 19:00. Det arbeides heller ikke i oddetallshelger eller fellesferien.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Vedlikeholdet i tunnelen dreier seg om vann- og frostsikring og tiltak for å hindre at stein faller ned.

– Stengning og ledebilkjøring er nødvendig, både for fremdriften og for sikkerheten til trafikantene og de som jobber i tunnelen. Med kvelds- og nattarbeid vil færre bli berørt, men vi vil likevel anbefale folk om å beregne mer tid på vegene i sommer. Sjekk oppdaterte trafikkmeldinger for hele strekningen din, så er du bedre forberedt på mulige hindringer. Asfaltering og vedlikehold kan nok gi ventetid, men er nødvendig for tryggere og bedre veger, avslutter byggeleder Per Kristian Olsen i Nordland fylkeskommune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.