NATO-øvelsen «Trident Juncture» en suksess for Heimevernet i Nordland

HV14

HV14 innsatsstyrke Heron har de siste ukene deltatt i den store NATO-øvelsen «Trident Juncture». Sjef Heron er svært godt fornøyd.

– Først vil jeg takke alle soldater i Heron for en fantastisk godt gjennomført øvelse, sier Sjef Heron major Eivind Kroken.

Han vektlegger at det har vært kort og effektiv oppsetning, lange transporter i til dels sterk trafikk, samt hurtig integrering med Hærens Brigade Nord.

Les også:  Romindustrien i nord skyter fart

Meget god trening
– Vi lyktes hundre prosent. Alle våre øvingsmål ble nådd og alle troppene har fått meget god trening, sier Kroken og fortsetter:

– De gangene det har vært litt stille – og slik er det også i skarpe oppdrag, så har troppene tatt ansvar og brukt øvelsen på trening internt i lagene.

Sjef Heron mener dette vitner om en profesjonskultur på høyde med de beste avdelingene i Forsvaret.

Les også:  LESERINNLEGG: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

Godt samvirke
Han fremhever også det gode samvirket med Hæren.

– Hele veien har Heron blitt godt inkludert i brigadens planarbeid og forberedelser. Innsatsstyrkens allsidighet og kapasiteter har tydelig kommet til nytte i alle deler av operasjonene, sier Kroken.

Han mener dette beviser at Heimevernets innsatsstyrker og Hæren operasjoner naturlig hører sammen.

– Jeg ser fram til videre samarbeid og kommer gjerne nordover og trener mer med brigaden, sier Eivind Kroken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.