NAF: Vi vil ikke ha palmeolje på tanken!

shell

Stortingets mål om 20 prosents innblanding av biodrivstoff i bensin og diesel innen 2020 ser ut til å bli nådd, men til hvilken pris?

Miljødirektoratet har lagt frem tall som viser at altfor mye av biodrivstoffet som blandes inn i drivstoffet på norske bensinstasjoner, kommer fra palmeolje.

– Dette er å lure forbrukerne. Vi vil ikke ha palmeolje på tanken, men biodrivstoff som bidrar til å redusere klimagassutslipp, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

– Det må ikke bli sånn at målet helliger middelet. Når en stor del av økningen skyldes biodrivstoff basert på palmeolje, når man ikke målet om reduserte utslipp, mener Sagedal. – Forbrukerne blir lurt til å tro at drivstoffet de tanker er mer miljøvennlig enn det er, fortsetter hun.

Ikke alle bensinstasjonskjedene i Norge bruker palmeoljebasert biodrivstoff. UnoX/YX og Circle K har ikke drivstoff der palmeolje er blandet inn. Shell og Esso derimot gir forbrukerne palmeolje på tanken.

Les også:  Ferie: Nord-Norge minst opptatt av bærekraft

– Vi oppfordrer alle til å være bevisste på hvor de tanker bilen og velge de aktørene som faktisk tar dette på alvor, sier Inger Elisabeth Sagedal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.