Pissoar for kvinner – Nå kommer verdensnyheten til Norge

utleiepartner

Du har sikkert sett det ved store arrangementer og festivaler. Det er lange køer foran dametoalettene, men gutta kan slå lens i et pissoar. Men nå skal det bli slutt på dette. Utleieparter as har nemlig tatt inn sitt første parti med pissoar for damer.

«Lapee» har blitt godt mottatt i Danmark hvor alle de store festivalene har tatt den i bruk. Med sine tre avlukker per enhet minsker Lapee arrangementets dokøer betraktelig og brukes også i snitt seks ganger så effektivt som en vanlig festivaldo for kvinner, i følge leverandøren. Den har i snitt 3.500 brukere før den må tømmes og kan eventuelt kobles direkte til kloakken i bakken.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

– Som et ledende firma når det gjelder utleie av telt og utstyr til store arrangementer, er også toaletter en viktig del. Fra før av har vi ulike toalettvogner, enkeltstående toaletter til pissoarer for menn slik at også denne delen av en festival eller stort arrangement skal gå for seg på riktig måte, sier Morten Johannessen.

Ifølge den danskeleverandøren er dette pissoaret for kvinner langt mer effektivt enn tradisjonelle toalett på festivaler og store arrangementer. De anslår at 90 prosent av alle toalettbesøk handler om å bli kvitt noe av vannet – altså urinet. Mens kvinner bruker i snitt tre minutter på et vanlig toalettbesøk, holder det gjerne med 30 sekunder på en slik urinal.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Nå tenker du kanskje at det å sette seg ned i en slik urinal ikke er det beste med tanke på sikkerhet og innsyn fra andre. Men bruken så langt har vist at dette ikke er noe problem og at kvinnene sitter godt beskyttet for innsyn. For å gjøre innsyn enda mindre aktuelt kan flere slike pissoar plasseres sammen – gjerne i en sirkel. Og med en rosa farge skal ikke gutta kunne ta feil om hvem som skal bruke disse.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

 – Vi har stor tro på disse pissoarene for damer og har fått den første lasten med syv stykker fra Danmark nå. Vi tester dem ut under Elvefestivalen i Drammen kommende helg. Her skal de plasseres rundt om i byen, sier Morten.

Utleiepartner as er også sterkt inne i festivaler som «Palmesus» i Kristiansand sammen med en rekke andre festivaler. «Palmesus» er Skandinavias største strandfest med tusenvis av besøkende. Neste år vil også de ta i bruk de nye pissoarene for damer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.