Lovforslag om forbud mot pelsdyroppdrett

pels

Dyrevernalliansen er svært glade for at regjeringen i dag legger frem lovforslag om forbud mot pelsdyroppdrett. – En merkedag for alle som er glade i dyr, sier kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

– Dette har Dyrevernalliansen jobbet lenge for. Dette er en merkedag for alle som er glade i dyr, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Kommunikasjonsleder Live Kleveland takker regjeringen for å fremme lovforslaget allerede i år.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

– Regjeringen har holdt ord og arbeidet raskt, og det er positivt for både dyr og oppdrettere. Nå håper vi på en effektiv høring og et endelig stortingsvedtak allerede i 2019, sier hun.

Dyrevernalliansens mål er en politisk styrt avvikling av pelsdyroppdrett i Norge innen 2025. Vi arbeider også for et pelsfritt motebilde.

Dyrevernalliansen arbeider for en ansvarlig avvikling som tar hensyn til både dyr og oppdrettere.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Vi gir oss ikke før siste farm er stengt, og vil fortsette arbeidet for en ansvarlig avvikling til dette målet er nådd, sier Kleveland.

Lovforslaget legger opp til avvikling innen 1. februar 2025 for produsenter som drev oppdrett av pelsdyr ved lovens ikrafttreden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.