LESERINNLEGG: Norske bistands-milliarder uten kontroll – Bruk heller pengene i Norge

vidar kleppe

Viste du at Norge i 2019 skal bruke formidable 38 milliarder kroner på bistand. Knapt noen aner hva pengene går til. Milliardene ruller ut av Norge – tilsynelatende uten kontroll. I Riks­revisjonen er man oppgitt med rette, mens stortinget og regjeringen dessverre ikke bryr seg om dette.

Den nå pensjonerte ekspedisjons­sjef Therese Johnsen i Riks­revisjonen har vært med på å sjekke effektene av bistand. Hun ga lørdag et intervju til Aftenposten, der hun blant annet sier følgende kloke ord basert på fakta: «Bistanden styres av et tallfestet mål om å bruke 1 % av brutto nasjonalinntekt».

Les også:  LESERINNLEGG: Fortsatt forbud mot kino før 13.00 på søndager

Det vil si at det viktigste med bistanden er at vi faktisk gir et visst beløp, mens det er av mindre interesse om bistanden fører til noe. Johnsen sier det dokumenteres at «målene ikke nås eller at myndighetene ikke har god nok kunnskap om resultatene. Dette gjelder særlig der pengene går inn i inter­nasjonale organisasjoner, som FN og Verdens­banken».

Sagt på en annen måte: Stortinget og regjeringen bruker på vegne av norske skattebetalere over 100 millioner kroner per dag – hele året på bistand som i alt for stor grad går til å holde liv i regimer og despoter som hater nordmenn og Norge og alt vi står for. Demokratene vil heller bruk milliardene på sosial rettferdighet ovenfor nordmenn i Norge som er syke og sliter.

Les også:  Norge og Storbritannia forplikter seg til et tettere maritimt samarbeid

Demokratene har alltid sagt nei til denne uvettige pengebruken av norske skattepenger med kun et mål for øye: Å sette ny Norgesrekord i bistand- uten mål og mening. Nå er det derfor på høy tid at stortingspartiene og regjeringen våkner fra «tornerosesøvnen» sin – og si som Demokratene og Riksrevisjonen – at fra nå av er det slutt på denne «hodeløse» bistandspolitikken : Nok er nok!

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

Vidar Kleppe
Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.