LESERINNLEGG: – Klimaskeptikere sensureres i Bergens Tidende

bt.no

En kjemiprofessor i Bergen sendte nylig inn en kronikk til Bergens Tidene. Den ble avvist, hvor debattredaktør Jon Tuftoskrev: «VI TRYKKER SOM HOVEDREGEL IKKE SÅKALTE KLIMASKEPTISKE INNLEGG I BT».

Av Morten Jødal, biolog, samfunnsdebattant og leder av Klimarealistene.

Denne holdningen har alle norske medier. De sier det imidlertid aldri høyt, og setter det ikke på trykk. Her kom det svart på hvitt; I klimadebatten skal bare den ene siden slippe til.

Det er et nederlag for demokratiet, og ytringsfriheten. Det viser hvordan mediene forfeiler sin rolle. I stedet for å gå makten etter i sømmene, og opptre som demokratiets vakthunder, har de tiltatt seg rollen som forvaltere av en slags sann lære, og fungerer som maktens mikrofonstativer.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Den kritiske journalistikken er død. De etablerte mediene har alle blitt MSM. Man kan ikke lenger forstå verden ved å forholde seg til mediene, uttalte den svenske professoren Hans Rosling. De overdriver, selekterer, dramatiserer, og repeterer. Når de har holdt på med det lenge nok, snur de virkeligheten opp-ned.

Man må derfor ha andre kilder til sannhet, enn Aftenposten, VG, Dagsavisen, Bergens Tidene eller NRK. Slik svaret fra Jon Tufto eklatant viser, fungerer mediene i mange saker som propagandakanaler.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Så Gro Harlem Brundtland behøver stort sett ikke bekymre seg: Mediene har i all hovedsak kontroll med hva folk blir fortalt. De siler nemlig informasjonen, slik at den passer i den store fortellingen.

I stedet for å trykke kronikken til kjemiprofessoren, intervjuet de ham på telefonen. Hensikten var slik alle mediene opptrer: Å henge ut klimaskeptikeren.

Med hans uttalelser på bånd, henvende de seg til en sann troende klimadommer: professor Tore Furevik ved Bjerknessenteret i Bergen. Han kunne felle sin harde dom over den ikke-troende. På samme måten har prestene og de geistlige opptrådd gjennom alle tider: Som forvaltere av sannheten.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Det samme opplevde professor Jan-Erik Solheim, professor Ole Henrik Ellestad og undertegnede i programmet Folkeopplysningen i fjor høst. Vi hadde en avtale med produksjonsselskapet Teddy-TV at begge parter i dette programmet skulle behandles likt. Slik ble det ikke.

Alle våre uttalelser ble forelagt Bjørn Samseth og Rasmus Benestad, og latterliggjort. Programleder Andreas Wahl lot dem fungere som dommere, sammen med den amerikanske psykologen Stephan Lewandowsky.

Bruddet på avtalen var så grovt, at NRK besluttet å gi Klimarealistene de tre siste minuttene i programmet. Vi trengte advokat, for å få det på plass.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.