Lederstrid i Nordland Høyre!

jonny finstad

Det er duket for kamp innad i Nordland Høyre når det skal velges ny leder på årsmøtet første helg i november. Bodøposten.no kjenner til at det mobiliseres både fra nord, sør og midt fylket.

Ny by – ny flyplass-sjef Daniel Bjarmann-Simonsen har etter det Bodøposten.no erfarer takket nei. Grete Ellingsen fra Sortland er en av kandidatene. Etter det vi har grunn til å tro er også Beate Bø Nilsen fra samme by også lysten på ledervervet.

Les også:  Halvdan Sivertsen: På tur opp og på turné

Bodø Høyres leder Hans Petter Horsgaard ønsket å stille men fikk ikke, etter det Bodøposten.no erfarer ikke støtte. Bente Anita Solås er en annen kandidat. Solås bor i Bodø og er fra Lofoten.

Det skal velges både leder, 1. og 2. nestleder samt kvinneforumsleder. Leder for valgkomiteen Svein Erik Kristiansen fra Evenes ble selv foreslått inn i ledelsen. I den forbindelse har han trukket seg fra valgkomiteen.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Bodøposten.no har vært i kontakt med nåværende leder i Nordland Høyre, stortingsrepresentant Jonny Finstad (bildet). Han informerer om at valgkomiteen konstituerer seg selv.

Innstilling skal være presentert innad i partiet minst 2 uker før valget. Dette medfører at denne fristen går ut kommende helg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Kjell-Ivar Kristiansen

Tidligere Fylkessekretær for Nordland Høyre. Kokk/stuert på havet og freelance journalist for Bodøposten.no.