Ledende aktører på tvers av bransjer støtter digitaliseringsprofessorat

ai

Aker Solutions, Multiconsult og Digitread har inngått en avtale med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet om å støtte et professorat innen digitalisering. Nå er Dr. Andrei Lobov tilsatt i professoratet.

Digitale tvillinger, samt kunstig intelligens, maskinlæring og simuleringer er de viktigste områdene som professoratet omfatter. Avtalen om gaveprofessoratet ble inngått med Dr Andrei Lobov i begynnelsen av juni.

– Dette professoratet er en spennende kombinasjon av ingeniørfaglige utfordringer inspirert av næringen, og friheten til å søke etter systematiske måter å løse komplekse prosjekteringsutfordringer. Dette vil kreve kunnskapsintegrasjon fra ulike områder, sier Andrei Lobov. 

Professoratet utføres ved Institutt for maskinteknikk og produksjon (MTP) på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Som en del av gaveprofessoratet vil Lobov etablere et akademisk miljø på området, for å bidra til forskning på relevante temaer innen digitalisering, støttet gjennom pågående prosjekter hos de tre partnerne. I tillegg vil han samarbeide med forsknings- og utdanningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt. 

– I forskningen vil jeg konsentrere meg om evnen til å handle raskt og digitalt, og se sammenhengen mellom en overordnet oversikt over et system og dets grunnleggende elementer. Det kan bidra til å forstå hvordan designbeslutninger kan påvirke hele systemet eller produktet gjennom de ulike fasene og omvendt, påpeker Lobov. 

Professoratet ved NTNU starter offisielt i september 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.