VIDEO: Jarle Skavhellen ute med singelen «Lion»

jarle skavhellen

Årets andre single fra Jarle Skavhellen, er en rolig og tankefull låt om frykten for å bli gammel. «Lion» er hentet fra hans kommende EP, «Northern Lights» som slippes 17. april.

I 2016 dukket Jarle Skavhellen omtrent opp fra intet med låta «The Ghost in Your Smile». Det tidløse folk-uttrykket skar gjennom algoritmene, og førte raskt til både millioner av streams og oppmerksomhet fra utlandet etter å ha landet på noen riktige spillelister.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Tilbudene fra plateselskaper sto i kø, og valget falt til slutt på gigantiske Nettwerk Records i Canada som i 2018 ga ut Skavhellens debut-album. Nå er Bergenseren klar med enda en låt fra sin kommende EP, produsert av den legendariske produsenten Tucker Martine (My Morning Jacket, Sufjan Stevens og The Decemberist) I tillegg til Jarle selv, bidrar Eli Moore med noen fantastiske linjer på Lap Steel, orgel og el-gitar på denne singelen, sammen med produsent Tucker Martine på trommer og Justin Chase på keys.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Skavhellens debutalbum ble trukket frem av Dagbladet som en av årets beste debuter, og var også medvirkende til at han i mai fikk Bergenfeststipendet 2019 på 25.000 kroner.

Jarle har også fått spilt musikken sin rundt om i Europa som support for blant annet Villagers og Teitur. Nylig var Jarle plukket ut til å spille på Ja Ja Ja-festivalen i Wien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.