VIDEO: Jarle Skavhellen ute med singelen «Lion»

jarle skavhellen

Årets andre single fra Jarle Skavhellen, er en rolig og tankefull låt om frykten for å bli gammel. «Lion» er hentet fra hans kommende EP, «Northern Lights» som slippes 17. april.

I 2016 dukket Jarle Skavhellen omtrent opp fra intet med låta «The Ghost in Your Smile». Det tidløse folk-uttrykket skar gjennom algoritmene, og førte raskt til både millioner av streams og oppmerksomhet fra utlandet etter å ha landet på noen riktige spillelister.

Les også:  Kulturminnefondet: Flere gamle bygninger får nytt liv

Tilbudene fra plateselskaper sto i kø, og valget falt til slutt på gigantiske Nettwerk Records i Canada som i 2018 ga ut Skavhellens debut-album. Nå er Bergenseren klar med enda en låt fra sin kommende EP, produsert av den legendariske produsenten Tucker Martine (My Morning Jacket, Sufjan Stevens og The Decemberist) I tillegg til Jarle selv, bidrar Eli Moore med noen fantastiske linjer på Lap Steel, orgel og el-gitar på denne singelen, sammen med produsent Tucker Martine på trommer og Justin Chase på keys.

Les også:  Rockfon sørget for god akustikk til Hver gang vi møtes på Kjerringøy

Skavhellens debutalbum ble trukket frem av Dagbladet som en av årets beste debuter, og var også medvirkende til at han i mai fikk Bergenfeststipendet 2019 på 25.000 kroner.

Jarle har også fått spilt musikken sin rundt om i Europa som support for blant annet Villagers og Teitur. Nylig var Jarle plukket ut til å spille på Ja Ja Ja-festivalen i Wien.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.