Kommunetoppene i Bodø tjener 181.000 kroner mer enn i Brønnøy

lån kreditt

I et leserinnlegg fredag i Brønnøysund Avis skriver Gjertrud Krokaa «Om virkeligheten i Brønnøy kommune». Krokaa mener lederlønningene i Brønnøy er «skyhøye» og viser blant annet til statistikk fra frifagbevegelse.no. Men lønningene for kommunetoppene i Bodø kommune er ennå høyere.

Snittlønnen for toppledelsen i Bodø, Brønnøy og Rana varierer ganske mye ifølge tall BAnett har fått fra Rana og Bodø kommune. En sammenligning mellom rene toppledelsen (rådmann, assisterende rådmann og de øverste lederne på hvert område som kommunaldirektører, områdesjefer og virksomhetsområdeledere), ser slik ut:

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Snittlønn Bodø (Rådmann + sju kommunaldirektører): 1.021.000

Snittlønn Rana (rådmann + seks komunalsjefer): 877.668

Snittlønn Brønnøy (Rådmann + åtte områdesjefer): 840.000

Økonomisjef Frank Nilssen i Brønnøy mener statistikken i Krokaas leserinnlegg ikke er relevant for å sammenligne lederlønninger i de tre kommunene.

– Nei. Man sammenligner ikke epler og epler her, det er ikke epler og pærer engang når kommunene har rapportert inn tall så ulikt, sier Frank Nilssen til Brønnøysund Avis.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.