The Gathering skal samle tusenvis av mennesker i påsken

kandu

The Gathering 2022 flyttes fra Vikingskipet på Hamar til en digital påskehytte for feiringen av nerdenes høytid. Grunnet den svært uforutsigbare smittesituasjonen vil The Gathering 2022 bli gjennomført som et digitalt arrangement i påsken.

– The Gathering har alltid vært et naturlig samlingspunkt for kreative mennesker med en felles interesse for digital kultur. Selv om Vikingskipet er vår foretrukne påskehytte har vi de siste to årene lykkes med å overføre “TG-stemningen” og arrangementets verdier digitalt. Vi gleder oss derfor stort til og nok en gang samle tusenvis av mennesker til det som blir påskens største digitale samling, sier kommunikasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik.

Les også:  Hva er Gacha-spill?

Håpet på fysisk samling
Etter fjorårets avlysing av det fysiske arrangementet, har arrangøren fulgt utviklingen rundt pandemien tett. En medisinskfaglig arbeidsgruppe har sammen med arrangementsledelsen gjort en grundig og omfattende risikovurdering. Konklusjonen er at det ikke er forsvarlig med et nytt fysisk arrangement i Vikingskipet i påsken 2022.

– Etter dialog med helsemyndighetene og med bakgrunn i egne risikovurderinger knyttet til Omikron-varianten, konkluderte vi med at et digitalt arrangement var det eneste rette å gjennomføre. Sikkerheten til deltakere og frivillige vil alltid være viktigst, forklarer Valvik.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

En hyllest til ildsjelene
The Gathering er signalarrangement under Frivillighetens år, som skal markeres i 2022. Intensjonen er å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse og til å få flere med i det viktige arbeidet ildsjelene i Norge bidrar med.

– The Gathering arrangeres av flere hundre frivillige, som år etter år skaper en fantastisk opplevelse for flere tusen mennesker. Lidenskapen og engasjementet er til å ta og føle på. Blant de frivillige på The Gathering finner du folk fra alle bransjer, som gir en unik kombinasjon av kompetanse. Dette er selve nøkkelen til at The Gathering lykkes med og hele tiden utvikle seg i takt med miljøet og være så nyskapende som vi er, sier Valvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.