Jubeldag for CF-syke

frp

Nå har nyheten kommet om at Beslutningsforum godkjenner medisinen Kaftrio, til glede for alle som har Cystisk Fibrose (CF). Denne medisinen gjør at CF-syke kan leve normale liv, stort sett uten plager.

– Da jeg så at medisinen endelig ble godkjent så kom det et skikkelig gledesbrøl, forteller Sylvi Listhaug, partileder i FrP. Og legger til:

– Dette har vi i FrP jobbet for lenge. Vi har reist rundt i hele Norge og truffet mennesker som Christian, Ellen og Lasse som alle har denne forferdelige sykdommen. Medisinen gjør at disse endelig kan få puste igjen. Det viser at det nytter å kjempe.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

– Jeg var med Christian til Danmark hvor vi traff CF-rammede som fikk denne medisinen. De fortalte om at de levde helt normale liv. Det var fint og tøft på en gang: Fint fordi vi så at medisinen virket. Tøft fordi at norske Christian ikke fikk den samme medisinen av det offentlige, sier Bård Hoksrud, helsepolitisk talsperson i FrP.

– FrP har i Stortinget foreslått å endre sammensetningen av beslutningsforum, for å sikre at vi raskere kan få ta i bruk nye medisiner, nå er det slik at pengene rår, og mange lider, sånn kan vi ikke ha det i Norge, sier Hoksrud.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

– Flere års kamp med beslutningsforum er endelig over for denne pasientgruppen. Derfor er dette en jubeldag! Dessverre gjelder ikke dette alle som har alvorlige lidelser, som det finnes medisin mot, men som Norge synes er for dyr. Derfor fortsetter FrP å kjempe for at alle skal kunne få behandling i Norge. Det mangler ikke penger, men prioriteringer, sier FrP-politikerne.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.