John Fredriksen er ny kaptein i Norwegian: Privatpersoner laster opp

nordnet

Norwegian var igjen det store fokuset til privatpersoner i januar. Da de pågående forhandlingene med IAG strandet, hentet Norwegian isteden 3 milliarder kroner i en emisjon der John Fredriksen er med på flighten videre. Nordnets kunder liker planen og laster opp med aksjer. 

Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for nesten 9 milliarder kroner i november, og netto ble det kjøpt aksjer for 490 millioner kroner. Norwegian troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 120 millioner. TGS-NOPEC topper salgslisten, med et nettosalg på nesten 22 millioner kroner.

– Markedet ble tatt på sengen når IAG tidligere denne måneden annonserte at forhandlingene med Norwegian strandet. Som en konsekvens av mislykkede forhandlinger, meldte IAG at de ville selge deres aksjepost i Norwegian. Denne uken overrasket igjen Kjos og Kise markedet, og har ved hjelp av John Fredriksen og andre garantister, hentet inn 3 milliarder kroner i en emisjon. Meldingen fra Bjørn Kjos er klar- nå skal Norwegian høste sine frukter. Dette anså våre kunder som meget positive nyheter, og har kjøpt aksjer med begge hender, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

Les også:  Høyere vågehvalkvote i 2023

Børsmåneden januar var øvrig preget av god oppgang på Oslo Børs. Måneden endte opp 4,5 %. Til tross for noe svakere tall både fra Kina og diverse selskaper, kjøper privatpersoner aksjer. Nordnets kunder har i januar måned kjøpt store stabile energiselskaper, samt kastet seg på Bjørn Kjos sine planer i Norwegian. På salgssiden blinker oljeservice og finans seg ut som soleklare kandidater.

Les også:  FINN har Norges beste omdømme

–  Vi ser et tydelig tegn ut i fra våre kunders aktivitet at «folkeaksjene» Nordic Nanovector og Norwegian Air Shuttle, som begge har hentet penger i januar, er høyt verdsatt av våre kunder. I tillegg til dette bærer statistikken preg av at privatpersoner fortsatt opprettholder troen på stabile råvarepriser over tid, derav har flere kunder lastet opp i store tunge energiselskaper som anes som trygge med en solid kontantstrøm og inntjening, sier Johannesen.

Les også:  Nytt sofa-konsept fra Samsung og designbyrå

På salgstoppen troner TGS-NOPEC, Gjensidige forsikring og Bank Norwegian som de mest solgte aksjene i januar.

– Frykten for lavere lete-budsjetter fra oljeselskapene i 2019 og 2020 ser ut til å ha nådd investorene, TGS- NOPEC er avhengig av at oljeprodusentene leter etter nye oljefelt, og det ser således ut til at denne aktiviteten lar vente på seg. Bank Norwegian sliter også med regulatorisk motvind, da regjeringen sannsynligvis vil fremme forslag om maks-rente på forbrukslån. Dette skaper et negativt sentiment i aksjen, avslutter Johannesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.