Ikke glem dette før høstferien!

telt ferie camping

Er du en av mange nordmenn som skal på høstferie? Da bør du forsikre deg mot at dyre turklær og dyrt turutstyr blir ødelagt eller stjålet.

all fra Norsk Sportsbransjeforening viser at salget av sportsutstyr har økt med nesten 30 prosent de siste fem årene.

– Nordmenn kjøper stadig mer sportsutstyr, og det som vokser aller mest er klær og utstyr til friluftsliv, sier Trond Edvald Hansen, administrerende direktør i Norsk Sportsbransjeforening. Han legger til at det ikke finnes noe annet land som selger så mye sportsutstyr per innbygger som i Norge.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Codan forsikring får hvert år flere henvendelser fra kunder som har mistet eller fått ødelagt dyrt turutstyr.

– Om høsten dreier mange av forsikringssakene seg om utstyr på fjellet. Mange har glemt å gjøre en skikkelig vurdering av sitt eget forsikringsbehov før høstferien. Det kan fort bli dyrt, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Reiseforsikringen gjelder også på fjelltur i Norge
Mange tror at reiseforsikring bare gjelder i utlandet. Det er ikke riktig. Reiseforsikringen gjelder også i Norge, så lenge man ikke er hjemme eller på jobb.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

– Dersom man blir frastjålet dyre fjellsko eller annet turutstyr, er det reiseforsikringen som gjelder. Heldigvis er det relativt sjelden at nordmenn opplever tyveri i fjellet eller på turisthyttene, men det skjer, sier Persson.

Når uhellet er ute
Mens innboforsikringen gjelder for brann og tyveri av gjenstander i hjemmet, gjelder reiseforsikringen tyveri og skadeverk av gjenstander utenfor hjemmet.

Ved uhell som man er skyld i selv, kommer som regel innboforsikring og reiseforsikring til kort.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

– Dyrt turutstyr som støvler, jakker og sekker kan forsikres mot uhell som gir for eksempel rifter og flenger. Da er det verdisakforsikring som gjelder, sier Persson.

Verdisakforsikringen dekker både tyveri, tap og skade ved uhell. Forsikringen dekker ikke normal slitasje.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.