IKEA kjøper tilbake brukte møbler

ikea norge

Hvis du har et gammel IKEA-produkt du ikke lenger bruker, kan du nå levere produktet tilbake til IKEA. For første gang i sin 77-år lange historie vil IKEA i 27 land tilby å kjøpe tilbake opp mot ti år gamle møbler for å selge dem på nytt.

– Vi ønsker å tilby våre kunder bærekraftige løsninger for møbler de ikke lenger bruker, selv om de er gamle. Derfor lanserer vi nå tjenesten «IKEA kjøper tilbake» der du kan levere møbler som er opp til ti år gamle tilbake til IKEA og få et gavekort i retur, sier administrerende direktør i IKEA Clare Rodgers. 

Les også:  Husqvarna lanserer sin første kleskolleksjon for barn

Vi vet at mange fullt brukbare IKEA-møbler ender på dynga og det vil vi ha en slutt på. Denne nye tjenesten er et viktig steg på veien for å gi kundene våre større muligheter for å leve et mer bærekraftig liv hjemme, samt mot å skape et sirkulært og klimapositivt IKEA innen 2030, fortsetter hun.

Alle som gir tilbake et gammelt IKEA produkt vil motta et gavekort. Avhengig av tilstanden til møblene som handles inn, kan gavekortet være verdt så mye som 50 prosent av den opprinnelige prisen. Det er noen restriksjoner på hva som kjøpes tilbake, og dessverre tar vi ikke imot senger eller sofaer. Alle som vil gi tilbake møbler, må fylle ut et skjema som ligger på våre nettsider før de kommer til varehuset.

Les også:  Sjokktall: Fire av ti private barnehager gikk med underskudd i 2021!

IKEA ser også på sin egen verdikjede, og har stort fokus på å å designe produkter på en måte som gjør de enkle å reparere og resirkulere. I tillegg skal alle IKEA-produkter lages av fornybare eller resirkulerte materialer innen 2030.

Møbelproduksjon og bruk av møbler står for ca. 45 prosent av de totale globale karbonutslippene, og tjenester som dette representerer en mulighet til å håndtere overforbruk og innvirkningene det har på klimaendringer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.