Høye forventninger til ny næringsminister

Foto: Liv Aarberg

Fredag ble det klart at Iselin Nybø (V) overtar stafettpinnen i Næringsdepartementet etter Torbjørn Røe Isaksen. Hun kommer fra stillingen som statsråd for forskning og høyere utdanning.

Norsk Bergindustri har høye forventninger til den nye ministeren. Røe Isaksen satte tydelige spor etter seg med blant annet økte bevilgninger til Direktoratet for Mineralforvaltning (DMF), tildeling (stadfesting) av driftskonsesjoner for sjødeponi, og iverksatt en etterlengtet gjennomgang av virkemiddelapparatet.

– Vi har forventninger om at den nye ministeren viderefører det gode arbeidet til forgjengeren og i tillegg forsterker arbeidet med å tilrettelegge for ny aktivitet og vekst, uttaler generalsekretær Anita Hall i Norsk Bergindustri.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Konkret ønsker vi oss fortsatt styrking av driftsbudsjettet til DMFfor å redusere køen av konsesjonssøknader og øke tilsynsaktiviteten ytterligere. I tillegg har Norge et betydelig potensial i berggrunnen, og driftsbudsjettet til Norges geologiske undersøkelse (NGU) må styrkes ytterligere, slik at slik at dette kan realiseres til ny virksomhet, sier Anita.

Mineralloven er under evaluering, og vi kommer til å sette høyt trykk på oppfølgingen av denne, slik at næringens interesser ivaretas på best mulig måte. 

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

– I tillegg har departementet satt virkemiddelapparatet under lupen, og Norsk Bergindustri har spilt inn flere forslag for å gjøre dette mer brukervennlig og tilgjengelig for våre medlemmer, uttaler Anita.

Når det gjelder innføring av TSM (Towards Sustainable Mining) her i Norge, ser vi fram til å fortsette det gode samarbeidet med departementet.

– Det er svært viktig for oss at vår nye næringsminister forstår mineralnæringens samfunnsrolle, den leverer faktisk råstoffer til enhver industriell verdikjede, sier Anita videre. 

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

– Vi ser fram til fortsatt godt samarbeid med Næringsdepartementet og ønsker Nybø lykke til i arbeidet med å legge til rette for økt verdiskapning og bedre rammebetingelser for mineralnæringen, avslutter Anita.

Foto: Liv Aarberg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.