Historisk samarbeid om arbeidsavtale

NHO Service og Handel

Fellesforbundet og bemanningsbransjen har i fellesskap utviklet en arbeidsavtale for de rundt 10.000 ansatte i norske bemanningsbedrifter som leies ut til bygg. Avtalen er historisk, og viser hva vi kan få til når partene i arbeidslivet samarbeider.

– Dette er noe helt nytt, og viser at arbeidslivets parter kan løse mye gjennom konstruktiv dialog, sier adm. dir. i NHO Service og Handel Anne-Cecilie Kaltenborn.

– Etter flere år med strid om arbeidsavtalene i bemanningsbransjen for bygg, er vi fornøyde med å ha kommet fram til enighet med NHO Service og Handel, sier nestleder Steinar Krogstad i Fellesforbundet.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

NHO Service og Handel erkjenner at det er spesielle utfordringer knyttet til bemanningsvirksomhet i bygningsbransjen. Med ønske om å sikre ryddige forhold i bemanningsvirksomhetene og å ivareta en positiv utvikling i fremtiden, gikk NHO Service og Handel og Fellesforbundet for en tid tilbake i dialog om en egen arbeidskontrakt for personell som leies ut til bygg.

Etter konstruktive forhandlinger har partene nå kommet frem til en avtaletekst som både kan aksepteres av Fellesforbundet og av bemanningsbransjen. Kontrakten sikrer ansatte i bemanningsbedrifter en økt forutsigbarhet for når de skal jobbe, og hvor mye. Det er videre et klart uttrykt mål både fra Fellesforbundet og NHO Service og Handel at flest mulig ansettes i høye stillingsprosenter.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

På årsmøtet for Bransjeforeningen Bemanning og Rekruttering i NHO Service og Handel forrige uke, ble det besluttet å gjøre arbeidsavtalen obligatorisk å bruke for alle medlemsbedrifter som leverer til bygg.

– Den norske modellen virker

– Dette viser at den norske modellen virker, og at arbeidslivets parter kan løse utfordringer gjennom konstruktiv dialog. Det er gledelig at det har vært mulig å komme frem til en arbeidsavtaletekst som både Fellesforbundet og NHO Service og Handel kan akseptere. Vi forventer at dette vil bidra til å skape ro rundt bemanningsbransjen. Vi ser frem til et fortsatt konstruktivt samarbeid med Fellesforbundet for å sikre ryddige forhold i bemanningsbransjen, sier Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

Steinar Krogstad i Fellesforbundet slutter seg til:

– Nå blir det viktig at partene følger opp praktiseringen av avtalen slik at man ser konkrete forbedringer, understreker han.

Partene har avtalt å følge opp praktiseringen i fellesskap.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.