Highasakite solgte 10.000 billetter på fem timer – Kommer til Bodø

indianer

Etter å ha spilt et eksklusivt lite knippe konserter i sommer, slapp Highasakite billettene til høstturnéen fredag forrige uke. Kun fem timer senere hadde salget passert 10.000 solgte billetter.

Highasakite har flere ganger tidligere uttalt at de skulle komme med noe ekstra storslått i forbindelse med slippet av albumet «Mother», og de som var tilstede på de eksklusive konsertene de gjennomførte i sommer fikk oppleve at det ikke på noen måte var tomme ord i lovnadene. Liveshowet Highasakite har reist med under sommerhalvåret kan trygt sies å være noe man knapt har sett maken til her til lands tidligere.

Det fikk publikum bevitne under FOMA-festivalen på Fornebu (12.000 tilskuere), NEON i Trondheim (18.000 tilskuere) og bandets egen konsert i Bergen (ca 4000 solgte billetter), før årstiden ble rundet av med avslutningen av ONS i Stavanger hvor det anslås å ha vært opp mot hele 22.500 mennesker til stede under konserten onsdag forrige uke. 

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Bare to dager etter konserten i Stavanger (2. september) fulgte bandet opp med å slippe billettene til sin første fullskalaturné siden tiden før corona. Billettsalget vitner om at pandemien nå er en saga blott, iallefall for Highasakite. Fordelt over de 15 konsertene som ble offentliggjort ble det solgt over 10.000 billetter bare på de fem første timene, noe som er ekstra imponerende da hverken Oslo, Bergen eller Stavanger sto på plakaten under slippet.

Aller raskest unna gikk det i Asker, hvor samtlige billetter var revet vekk før det hadde gått ett minutt.

– Billettsalg i dette tempoet er helt unikt. Det er ikke mange band og artister som opplever det, spesielt ikke i 2022, sier bandets bookingagent, Eirik Søreide fra Polar Artist.

Fra Kulturfabrikken melder Dag Inge Landbakk at også de merker at pandemien er over, og at Highasakite også er svært så populære i Kristiansund:

Les også:  Gåte klatrer på strømmetjenestene

– Billettene ble utsolgt på 2 timer, noe som ikke er hverdagskost på Kulturfabrikken etter to år med pandemi. Highasakite er noe av det heteste for tiden, og det vises når billettene blir revet bort på den måten.

Gøran Aamodt, som er arrangør for konserten på Svømmehallen Scene, forteller at interessen er større i Bodø enn aldri før:

– Vi har hatt en stor glede av å ha arrangert det meste Highasakite har gjort i Bodø siden 2014, og har aldri opplevd større interesse. De selger bestandig ut, men aldri i det tempoet vi opplevde på fredag. Den 5. november kan ikke komme fort nok!

Highasakite forteller selv at de var svært spente på etterspørselen, men at de nå er overveldet over responsen:

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

– Vi har brukt de siste to årene på å utvikle et show som virkelig speiler essensen i vår musikk. Det har vært en overveldende respons etter festivalsommeren, og nå kan vi endelig dra på en etterlengtet norgesturné. Vi var spente på om folk var sultne på konserter etter pandemi og festivalsommer, men det har gått over all forventning. De fleste konsertene ble utsolgt med en gang, og nå gleder vi oss helt vanvittig til å oppleve noen magiske konserter sammen med fansen utover høsten.

De fleste konsertene på høstens turné er nå utsolgt, men det er fortsatt noen få billetter igjen på enkelte av spillestedene. Det jobbes også med å få på plass ekstrakonserter.

En fullstendig oversikt over byer og spillesteder finner du på www.highasakite.no/live.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.