Her er vinnerne av NM sykkelkross 2019

norges cykleforbund

Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK, Mie Bjørndal Ottestad, Asker CK, William Høines Larsen, Romeriksåsen SK og Søren Wærenskjold Ringerike SK/Joker Fuel of Norway vant NM i Sykkelkross 2019 på Spikkestad.

Årets Norgesmesterskap i Sykkelkross ble arrangert på Spikkestad av Bærum OCK. I november været fikk rytterne virkelig testet seg på skikkelige kross forhold. Med bare et par plussgrader og både snø og regn gjennom hele dagen ble det kåret årets Norgesmestere i Sykkelkross kåret og hedret i tur og orden.

i K Junior vant Hedda Brenningen Bjørklund fra Lillehammer CK, andreplassen gikk til Tora Bjørndal Ottestad fra Asker CK og Rikke Enstad fra Horten og Omegn’s Cykleklubb ble nummer tre.

– Det var skikkelig moro. Jeg har aldri kjørt CX før, og hadde egentlig ingen forventninger da jeg stilte til start. Jeg tror jeg har en fordel som terrengsyklist da, med å kjøre bra svinger og gi på utfor. Jeg fikk låne en sykkel som har vært norgesmester tidligere, så jeg hadde litt press på meg sånn sett, sa en fornøyd Brenningen Bjørklund etter målgang.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

I K senior var det Mie Bjørndal Ottestad fra Asker CK som vant foran Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Team. Tredjeplassen gikk til Sigrid Andrea Fløgstad fra Lillehammer CK. 

– Jeg hadde ikke så store forventinger idag, følte meg egentlig ikke helt i topp slag. Lå lenge bak Sveum og tenkte at det tempoet hun satte var høyt nok. Men så fikk jeg en luke ute i gjørma og klarte å beholde den helt inn, sa den nybakte norgesmesteren etter å ha kommet i mål.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

I M Junior gikk seieren til William Høines Larsen fra Romeriksåsen CK, andreplassen gikk til William Handley fra Asker CK og Jon Rye-Johnsen fra Nanset IF- Sykkel tok tredjeplassen.

– Idag var det skikkelig moro å kjøre, kul løype og skikkelige kross forhold. Jeg klarte å holde tempoet og økte litt hele veien. Det er stas å bli Norgesmester, og satser på å ta med den gule trøya for sammenlagt hjem i morgen. Sa en fornøyd Høines Larsen etter løpet.

I M Senior gikk seieren til Søren Wærenskjold fra Ringerike SK/ Joker Fuel of Norway, Tobias Johannesen fra Soon CK/ Team Sørensen Racing ble nummer to, og Martin Emil Siggerud fra Soon CK ble nummer tre.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

– Jeg visste at denne løypa passet meg bra. Kom tidlig i fornt, og det blir en helt annen mentalitet å ligge i front, enn å ligge bak å jage. Så dette var skikkelig moro, sa Wærenskjold etter målgang.

Topp tre:

K Junior

 1. Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK
 2. Tora Bjørndal Ottestad, Asker CK
 3. Rikke Enstad, Horten og Omegn’s Cykleklubb

K Senior

 1. Mie Bjørndal Ottestad, Asker CK
 2. Elisabeth Sveum, Kloppa Off Road Klubb
 3. Sigrid Andrea Fløgstad, Lillehammer CK

M Junior

 1. William Høines Larsen, Romeriksåsen SK
 2. William Handley, Asker CK
 3. Jon Rye-Johnsen, Nanset IF- Sykkel

M Senior

 1. Søren Wærenskjold, Ringerike SK/ Joker Fuel Of Norway
 2. Tobias Johanessen, Soon CK/ Team Sørensen Racing
 3. Martin Emil Siggerud, Soon CK.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.