Her er Norges tropp til kampen mot Nord-Irland

nff

Kvinnelandslaget avslutter 2019-sesongen med EM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland på SR-Bank Arena i Stavanger 8. november. Nå er troppen til kampen tatt ut.

– Nå handler det om å avslutte et hendelsesrikt og positivt år med en god prestasjon. Det blir veldig gøy å spille på hjemmebane igjen, og jeg håper vi kan få den samme, fine støtten som vi fikk i Bergen. Forrige gang vi var i Stavanger hadde vi også en god opplevelse. Det var fint å være der, på en flott arena, og vi gleder oss til å komme tilbake, sier landslagssjef Martin Sjögren.

I troppen er det funnet plass til to nye navn: Vilde Hasund fra Lyn og 18 år gamle Elisabeth Terland fra Klepp.

– Vilde er en spiller som har prestert på et godt nivå, både for U23-landslaget og i Lyn. Vi synes hun har en del kvaliteter som er interessante for oss. Hun er en utpreget venstrebeint kantspiller med gode offensive kvaliteter og blir en fin tilvekst til vår tropp, sier Sjögren.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

– Elisabeth er en av våre største talenter. Hun har vi hatt på radaren i ganske lang tid. Nå har hun vært skadefri og prestert bra i Toppserien og for J19-landslaget. En veldig spennende spiller, som passer fint i vår måte å spille på. Hun er dyktig med ballen i små rom, tør å utfordre, og er god i en mot en-spillet. Det blir spennende å se. Så er det ekstra gøy at denne samlingen er i Stavanger siden hun er fra nærområdet, selv om det naturligvis ikke er derfor hun er tatt ut, fortsetter han. 

Når det gjelder troppen ellers er det mange av de samme som slo Hviterussland 7-1 og Færøyene 13-0 under forrige samling. 

– Kristine Minde er fortsatt ikke klar etter skade. Så er Stine Hovland tilbake for første gang siden VM. Hun har gjort det bra i Milan, sier Sjögren.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Med tre strake seire og 26-1 i målforskjell har Norge fått en drømmestart på EM-kvaliken. Nå venter Nord-Irland. 

– Det er ikke så lenge siden vi møtte dem sist. De har endret litt i spillestillen, som vi klarte å utnytte da vi møtte dem i den kampen. Da dominerte vi fra start og vant klart. Nå har de fått mer tid, og de spilte uavgjort mot Wales forrige gang. Et Wales som tok poeng mot England i forrige kvalik. Så på sitt beste er Nord-Irland en trussel, sier Sjögren. 

– Men så har vi også utviklet oss når det gjelder å takle slike kamper. Vi har blitt bedre og bedre til ta kommandoen, noe vi beviste under forrige samling. Vi skal avslutte dette året på en god måte. Hvis vi klarer det, kan vi summere opp dette som et veldig positivt landslagsår, avslutter han.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

Her er troppen: 

Cecilie Fiskerstrand – LSK Kvinner
Aurora Mikalsen – Manchester United

Ingrid Moe Wold – LSK Kvinner
Synne Skinnes Hansen – LSK Kvinner
Tuva Hansen – Klepp
Maria Thorisdottir – Chelsea
Maren Mjelde – Chelsea
Stine Hovland – Milan
Kristine Leine – Reading
Cecilie Kvamme – West Ham
Vilde Hasund – Lyn
Vilde Bøe Risa – Kopparberg/Gøteborg
Amalie Eikeland – Reading
Karina Sævik – Paris Saint-Germain
Ingrid Syrstad Engen – Wolfsburg
Frida Maanum – Linköping
Guro Reiten – Chelsea
Rikke Nygard – Arna-Bjørnar
Elisabeth Terland – Klepp
Elise Thorsnes – LSK Kvinner
Caroline Graham Hansen – Barcelona
Isabell Herlovsen – Kolbotn
Lisa-Marie Karlseng Utland – Reading

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.