Henrik Christiansen klar for sin tredje VM-finale på 800m fri

Norges Svømmeforbund

Kl. 13.00 (norsk tid) svømmer Henrik Christiansen finale på 800m fri for tredje VM på rad. I 2015 endte han på 5. plass og i 2017 på 4. plass. Når han målet om personlig rekord i formiddag vil han være med å kjempe om medaljene!

Henrik Christiansen fikk sitt internasjonale gjennombrudd på nettopp 800m fri under VM i Kazan for fire år siden, da han tok en sensasjonell 5. plass.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Under VM i Budapest i 2017 tok han seg også til finale, der han satte da Nordisk rekord, som holdt til en 4. plass. Nå er Henrik i sin 3 finale på rad, og det skal bli spennende å se Henrik svømme finale i et meget sterkt finaleheat kl. 13:00 i formiddag.

800m fri er ny OL-øvelse i Tokyo neste år og alle de beste langdistansesvømmerne var med i forsøket natt til i går. Henrik følte seg sterk i forsøket og tok seg greit videre til finalen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Landslagssjef Petter Løvberg sier fra Korea at målet som alltid er personlig rekord i finalen, og at han da vil være med å kjempe om medaljene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.