Havila Capella forsinket fra Bergen

havlia

Grunnet usikkerhet knyttet til forsikringsdekningen, har Havila Kystruten utsatt avgangen til Havila Capella fra Bergen tirsdag kveld.

Situasjonen har oppstått som følge av sanksjoner mot leasingselskapet som har finansiert Havila Capella. Havila Kystruten har etablert kontakt med norske myndigheter for å få en snarlig avklaring på situasjonen.

– Dette er dypt beklagelig for alle våre passasjerer som hadde gledet seg til å seile fra Bergen tirsdag kveld, og er en situasjon som er utenfor vår kontroll, sier administrerende direktør Bent Martini. 

– Vi har vært tydelige på vårt standpunkt, og arbeider nå med å få refinansiert Havila Capella for å bryte alle bånd med sanksjonerte og russiskeide selskaper. Det betyr blant annet at innbetalinger på nåværende leasingavtale settes på en sperret konto i tråd med sanksjonsforskriften. 

Martini håper forsikringsleverandør og myndighetene vil dele oppfatningen om at Havila Capella er et norsk skip.

Les også:  Helsepersonellkommisjonen: – Det haster med å legge om kursen

– Havila Kystruten er et norsk selskap, og det er vi som drifter Havila Capella. Skipet seiler med norsk flagg og tilfredsstiller alle krav i den norske sjøloven. Vi håper derfor at denne situasjonen løses snarlig, slik at vi igjen kan seile som planlagt, sier Martini. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.