Glad for at Høyre vil styrke skolemelka

melk

I dag er verdens skolemelkdag og TINE er glade for at Høyre mener at melk er en viktig del av skolemåltidet som del av deres utspill om felles skolemelkportal.

– TINE ønsker gjerne økt konkurranse på skolemåltidet, men vi tror konkurranse mellom aktørene er den beste måten å sikre både mangfold og kvalitet, fremfor regulering, sier Lars Galtung, konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft i TINE.

Det er imidlertid ikke slik som Høyre hevder, at ingen andre aktører kan tilby måltider inn i skolen. Det er heller ikke riktig at TINE har monopol på leveranser av skolemelk. Det er fritt frem for andre aktører, og det finnes andre bestillingsordninger for mat inn i skolene.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

– TINE er stolte av at vi gjennom mange år har satset på ernæring inn mot barn og unge på idrettsarenaer, barnehager og skoler -og utviklet løsninger etter ønsker fra helsemyndigheter, foreldre og skoleinstitusjonene. Dette er ikke en posisjon TINE har fått – men utviklet gjennom stadige forbedringer. Dette har både vært lærerikt og ressurskrevende, sier Galtung.

I dag tilbyr TINE enda sunnere produkter med mindre fett og sukker enn tidligere. Drikkemelka i skolene uten tilsatt sukker og søtning, samt at TINE også leverer frukt og grønnsaker. Nyskapning og produktutvikling har vært i sentralt gjennom mange år, noe som har medført en økning i både skoler og abonnenter.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

– Hvis vi forstår Høyre riktig, ønsker de å bruke nye offentlige midler for å styrke skolemåltidet. Det er i så fall et spennende forslag som vi ser frem til å høre mer om. Vi er imidlertid veldig usikre på hvordan Høyre har tenkt rundt kostnader på bestillingsløsning, produksjon, logistikk og distribusjon. Vi er også usikre på om landbruksavtalen er et riktig redskap for å styrke konkurransen på skolemelk, gitt at det allerede i dag utbetales 180 millioner kroner i ekstra støtte til våre konkurrenter, sier Galtung.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.