Frivillighetsprisen 2019 til Norske Redningshunder

frivillighet norge

Knut Skår fra Norske Redningshunder mottok den nasjonale Frivillighetsprisen 2019 på FNs internasjonale dag for frivillighet 5. desember.

Over 63 prosent av den norske befolkningen deltar med frivillig innsats ifølge Frivillighetsbarometerer 2019 (Kantar), noe som gjør Norge til verdensmestere i frivillighet.

Frivillige er viktige for den norsk beredskapen. Ifølge en fersk rapport om de frivillige rednings- og beredskapsorganisasjonenes rolle i dagens samfunn, finnes det ca. 10 000 operative frivillige innenfor beredskapsfrivillighet i Norge.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Norske Redningshunder er en av Norges største frivillige redningsorganisasjoner, og trener hunder og førere for tjeneste under redningsaksjoner.

– Norske Redningshunder er tuftet på frivillighet. I et miljø med mange engasjerte frivillige, står Knut frem som en bauta, sier juryens leder Heikki Eidsvoll Holmås.

– Knut deltar i alle deler av Norske Redningshunder – alt fra kasserer i lokallaget til styreleder nasjonalt. Han er selv med på over 30 redningsaksjoner i løpet av året og jobber kontinuerlig med å utdanne nye hundeførere. Knut og hans medfrivillige gjør rett og slett Norge tryggere, fortsetter Eidsvoll Holmås.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Den nasjonale Frivillighetsprisen ble i år utdelt for 25. gang. Prisen ble delt ut på Frivillighet Norges arrangement Frivillighetens dag på Sentralen i Oslo i kveld, som er Frivillighet Norges markering av FNs internasjonale dag for frivillighet. Norsk Tipping ga 50 000 kroner til prisvinnerens formål.

I tillegg til Frivillighetsprisen, ble følgende priser delt ut: 

  • Vinner av Årets nykommer i frivilligheten: Kine Sliper, frivillig i ROS-rådgivning om spiseforstyrrelser i Trøndelag
  • Årets frivillighetskommune: Flekkefjord kommune
  • Helseprisen: Prosjektet «Ekspedisjon 2019» og Stiftelsen Veien Ut, Drammen, Buskerud
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.