ANNONSE: Få en fin vår med hunden din

Med våren følger lysere dager, og da får du garantert lyst til å være mer aktiv sammen med hunden din. Sykkelturer, hundekurs og andre utendørsaktiviteter er fristende, og noe både du og resten av familien kan gjøre sammen med hunden. Med den varme årstiden dukker det dessverre også opp mindre hyggelige ting, som varme biler, huggorm og flått.

Sjekk hundens vaksinasjoner

Det er en stor jobb å ta vare på en hund, og da kan det være lurt å lage seg noen gode vaner. En av dem kan være at du i begynnelsen av hvert år sjekker over vaksinasjonene til huden. Anbefalingen er at du skal gi en fire komponenter vaksine hvert år, og vaksine mot parainfluensa hvert år. Skal du ta med deg hunden til utlandet, må dette planlegges godt når det kommer til vaksinasjon. Vaksine mot rabies må nemlig planlegges minst 6 måneder før du skal reise.

Gå på kurs sammen med hunden

Våren er en fin tid for å gå på kurs med hunden. Har du en valp er det vanlig å gå på et valpekurs når valpen er rundt 4 måneder gammel. De fleste kennelklubber holder kurs, og i våre dager er det også fullt mulig å ta et kurs på nettet. Har du mulighet til det kan du også betale for personlig oppfølging. Har du en større hund, kan det å gå på kurs være en fin måte å lære noe nytt på sammen.

Les også:  ANNONSE: Hvordan bruke Internett-SMS-sending for effektive markedsføringskampanjer

Vær ute med hunden

Utnytt den lyse tiden til å være ute med hunden din. Akkurat som oss er også hunden avhengig av lys for å ha det bra. Gå lange turer sammen, ta en sykkeltur, legg et spor og vær sammen med andre hunder. Husk å sjekke underlaget der dere skal være. Hunder kan nemlig også skli og skade seg.

Dersom hunden din er blant de som liker å bade, kan det hende den hopper uti selv om vannet er iskaldt. Vær oppmerksom på at hunden fort kan bli nedkjølt. Da kan du spyle den i lunkent vann, og sørge for å tørke den med en gang.

Les også:  ANNONSE: Hvordan bruke Internett-SMS-sending for effektive markedsføringskampanjer

Velger du å sykle sammen med hunden, bør du begynne med korte turer. Legg sykkelturen til steder med myke underlag. Husk at en sykkeltur kan være ganske krevende for en hund, siden det ikke er den som bestemmer farten.

Riktig ernæring

Om våren som resten av året, er det viktig at hunden får riktig ernæring. Bellfor er hundemat av høy kvalitet. Her får hunden alt den trenger av næringsstoffer, og i tillegg er både produksjonen og ingrediensene bærekraftige. I utvalget finner du også hundesnacks, som kan være en hyggelig belønning etter en lang tur eller endt kursdag. Med riktig fôr får ikke hunden bare et godt immunforsvar og krefter til å være med på en lang dag med lek, læring og mosjon, den får også vakker pels og god helse.

Les også:  ANNONSE: Hvordan bruke Internett-SMS-sending for effektive markedsføringskampanjer

Våren er tid for flått

Når snøen forsvinner er det ikke bare hestehoven som dukker opp, det gjør også flått. Dersom du og hunden ofte er på steder med mye flott, kan du benytte deg av et flåttmiddel. Da vil hunden være beskyttet mot sykdommene den kan få av flåtten.

Hund på biltur

Det er ofte nødvendig å ta med seg hunden i bilen. Med varmere dager er det også viktig å huske på at det kan bli svært varmt inne i bilen. Du må derfor aldri etterlate hunden alene i bilen, mens du er ute og gjør ærend. Skal dere på en lengre kjøretur, er det viktig å sørge for at hunden får nok vann og pauser.

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med ostriching.se.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.