EM-bronse i taekwondo til Richard Ordemann

Norges Kampsportforbund

Helgen 19.-22. mai deltar Norge i årets europamesterskap i olympisk taekwondo. På stevnets tredje og nest siste dag tok Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondoklubb bronse i klassen herrer -80 kg. Mesterskapet har over 320 utøvere og arrangeres ved Manchester City sitt anlegg i Storbritannia.

Ordemann var seedet i mesterskapets grunnet høy verdensranking og gikk dermed rett inn i 16. delsfinalen. Den vant han 14-12 i en jevn kamp mot Farzad Mansouri. I kvartfinalen vant han med klar margin mot tyrkiske Huseyin Kartal, og dermed ventet det danske talentet Edi Hrnic i semifinalen.

Semifinalen ble en jevn batalje mellom de to nordiske håpene og stod 5-5 etter full tid. Danske Hrnic trakk det lengste strået i «golden point» og dermed røk håpet om en norsk EM-finale i kveld.

Det endte til slutt med en sterk EM-bronse.

– Jeg er aldri fornøyd med en konkurranse om det ikke blir gull, så akkurat nå, så nærme semifinaletapet, er jeg mest frustrert. Det blir nok bedre utover kvelden når vi har medaljeseremoni. Da kan jeg sette pris på å ha tatt en ny mesterskapsmedalje, sier Ordemann.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

Etter en lang og krevende periode med pandemi og bytte av landslagsledelse kan de norske utøverne endelig se tilbake på et tilnærmet normalt konkurranseår. Norge har stolte mesterskapstradisjoner i taekwondoens olympiske sparring, der fjorårets OL-deltaker Richard Ordemann også vant Norges forrige medalje i seniormesterskap da han tok bronse under EM i 2018.

Europamesterskapet i taekwondo er regnet for å være det tøffeste kontinentale mesterskapet, med flere utøvere rangert i verdenstoppen. Å ta medalje i EM er derfor en stor prestasjon.

– Vi er veldig fornøyde med innsatsen og utviklingen Richard har hatt gjennom sesongen og han viser at han er i god form. Han har bygget videre på prestasjonene han har hatt gjennom dette året og har med denne EM-medaljen tatt medalje i fire av fem konkurranser gjennom sesongen. Dessverre tapte han med minste mulige margin i semifinalen, på golden point. Vi fortsetter arbeidet og ser fremover, sier Norges spanske landslagstrener og tidligere verdensmester Juan Ramos.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Sportssjef Dag Jacobsen er også stolt over Ordemanns prestasjon, men er klar på at dette bare er et steg på veien mot det store målet:

– En EM-medalje er en utrolig stor prestasjon! Samtidig er det store målet både for laget og Richard at vi skal kvalifisere oss og ta medaljer under OL i Paris 2024. At det nå blir medalje i EM viser at vi er på rett vei og gleder oss til fortsettelsen med VM senere i år som det store målet på kort sikt.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

I tillegg til Ordemann konkurrerte også Mari Romundset Nilsen (kvinner -67 kg) fra Aure Kampsportklubb i dag. Hun fikk det dessverre tøft mot Spania i sin første kamp og røk dermed ut.

I går, 20. mai, deltok også Kristian Storsul Borgen (herrer -58 kg) fra Ski Taekwondo Klubb og Eliza Frazier Haugen (kvinner +73 kg) fra Tveita Taekwondo Klubb. Begge røk dessverre ut i første runde.

I morgen, 22. mai, stiller Norge med tre nye håp da Sebastian Thune (herrer -74 kg) og Milos Pilipovic (herrer +87 kg), begge fra Grorud Taekwondo Klubb, samt Karoline Gjelsvik (kvinner -62 kg) fra TIF Viking Taekwondo i Bergen deltar i årets avslutningsdag av EM.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.