De beste julegavetipsene til den nyfrelste matelskeren

weber

Vi spøker ofte med julegaveklassikerne. Det er fordi det er såre enkelt å ty til sokker, undertøy, slips eller gavekort på sportsbutikken om vi står i beit med julegavene.

Tenk deg om i to sekunder. Har årets vidunderlige sommer tent en gnist i mathjertet til partneren, kompisen eller hos noen i familien din? Sannsynligvis er det en eller to av dem som har oppdaget det magiske med flammer, spennende dufter og nye kulinariske oppdagelser.

Og hva er egentlig de beste julegavene? Det er de gledene man deler sammen med andre. Mat og matlaging har evnen til å knytte oss tettere sammen. Rundt matbordet legger vi vekk mobiltelefonen, skrur av TV-en og prater sammen – og ikke minst spiser vidunderlig mat. Derfor har vi plukket ut noen knallgode julegavetips som kan gjøre at du og dine kan dele matopplevelser med hverandre.

Det viktigste grillredskapet
Grilling og steking handler i bunn og grunn om å klare å behandle maten med riktig temperatur. Derfor er et steketermometeret et hendig verktøy. Med et bra steketermometerunder treet viser du til den vordende mesterkokken at du setter pris på han eller hennes matkunnskaper og du inviterer samtidig til flere herremåltid i hjemmet.

Weber iGrill er en serie digitale termometere med apptilkobling. iGrill gjør det enkelt å overvåke stekingen fra begynnelse til slutt og du får kontinuerlige oppdateringer via mobilen.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Med dette kjekke termometeret kan dere ta i bruk grillen på kaldere dager. Man kan sitte i godstolen og vente på at kjernetemperaturen tikker seg sakte oppover til rosa og saftig kjøtt.

Appen er oversiktlig og fin og kan personliggjøres slik at de ulike stekegradene på kjøttet passer din smak, enten du foretrekker blodig eller godt stekt. Termometeret kan selvsagt brukes i stekeovnen også, selv om vi anbefaler å lage all mat på grillen.

Pizza på italiensk vis
La oss være helt ærlige: Vi får aldri nok av pizza! Om noen skal bevege deg inn i nye matverdener er italiensk pizza et bra sted å starte. Du lærer mye om baking, lager tomatsaus eller hvit saus fra bunnen av, og hvordan få og gode råvarer kan spille på lag.

En ekte italiensk pizza smaker himmelsk fordi den har fått steke på høy temperatur og har en tynn og sprø bunn. Med en god pizzastein til grillen kommer du så nærme de originale napolitanske lekkerbisknene du alltid har drømt om.

Weber har flere typer pizzasteiner som passer til de fleste griller! De kommer i rektangulære eller runde former og i ulike størrelser. Du finner akkurat den som passer ditt bruk her. Bruk også en pizzaspade for å proffe det opp. Vi tipper du neppe vil lage pizza i stekeovnen igjen!

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Yes, chef!
God beskyttelse er nødvendig når man jobber med varme. Dette er den beste forsikringen du kan ha når du skal håndtere metaller, kjeler eller annet som har stått på grillen. Maten er god, gjestene er fornøyde og kokken selv ser ut som en proff.

Med ordentlige, premium hansker får kokken ordentlig kontroll på det han håndterer. En rimeligere variant er grillvotter fra Weber som beskytter hånden og underarmen mot varmen fra grillen.

Med et forkle blir det også mindre søl og prikken over i-en.

For den viderekommende foodien
Røyking har vært en voksende trend de siste årene og er en av de mest effektive smakstilsetterne.«Norges grillkonge» Craig Whitson har sagt det slik:

– Hvis du ser bort fra salt, pepper og marinader, er det ingenting i hele verden som gir mer smak. Og så er det billig, enkelt og gjør at du får maksimalt ut av råvaren.

Det finnes et drøss av produkter som gjør røykingen til en lek. For de som akkurat har begynt å utvikle grillferdighetene sine er en røykeboks perfekt. Disse kan brukes på alle typer gassgriller.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

Om den du skal kjøpe gave til allerede har god erfaring er en kaldrøykingsform et spennende instrument å heve smakene på. Dette er smakstilsetting med røyk på lavere temperaturer, slik at kjøttet ikke koker eller steker. Det krever litt mer tid, men herregud så godt det blir.

«Alt kan grillas»
Den svenske kokken i tv-reklamene har et godt poeng. All mat kan lages på grillen!

For en nyfrelst grillentusiast er gleden av å kunne tenne grillen, pleie varmen og lage alle mulige kreasjoner utendørs mye av moroa. Med en stekepanne for grill kan foccaccia, speilegg, pannekaker, sprøstekte poteter eller bacon få det lille ekstra.

Det finnes også gryter, vaffeljern, gjenbrukbare kurver og former for grønnsaker eller fiskefileter. Alt på grillen! Frisk luft og god mat er åpenbare fordeler med et lite «ekstrakjøkken», men du slipper også å fange all matosen innendørs.

Det er mat som får oss til å koble av og sette oss ned sammen. En julegave som oppfordrer til flere slike stunder er en omtenksom og god julegave. Lykke til med grillingen og god jul!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.