Bravida med rekordstort antall lærlinger i 2019

bravida

Med over 400 lærlinger totalt, hvor over 170 er nye i år, tar Bravida sitt samfunnsansvar ved å være en av Norges største lærlingebedrifter!

Bravida omsatte for 4,4 milliarder kroner i 2018, og har 10 % vekst i omsetningen første halvår 2019. Vi trenger flere dyktige medarbeidere for å nå våre mål, og inntak av lærlinger er derfor en svært viktig kilde for rekruttering til bedriften. 

– Sammen bygger vi en bedrift for fremtiden, forteller Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge. – Og lærlinger er en viktig del av den fremtiden, vi har lærlinger innen alle våre fag, elektro, rør, ventilasjon, sikkerhet samt lås og beslag, fortsetter han.  

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Tidligere denne uken startet 45 nye lærlinger i Trondheim. Der blir de en del av totalt 116 lærlinger. Første dag ble de møtt av Tore og regiondirektør for Region Midt i Bravida, Petter Storhaug, som sammen med fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik, ønsket de nye ansiktene velkommen. 

– Vi har et ansvar for at de som velger yrkesfag får lærlingplass, derfor tar vi inn så mye som 170 lærlinger. Hvis det blir for vanskelig å få lærlingplass, skapes det et inntrykk av at man tar en risiko ved å velge yrkesfag. Slik kan det ikke være. Vi trenger fagarbeidere i Norge i dag og i fremtiden. Da må både vi som lærebedrifter ta ansvar, men også oppdragsgiverne, som bør forlange lærlinger på alle oppdrag, ikke bare at leverandørene har en lærlingeordning. Oslomodellen er et steg i riktig retning, der det settes et minimumskrav på 10 % lærlinger på kontrakter, sier Tore.  

Les også:  Mekling pågår: Streikefare for flyarbeiderne

Kampen om de beste medarbeiderne er knallhard og tilgangen på erfarne fagarbeidere er knapp. For Bravida Norge, som ønsker å løse sine oppdrag primært med egne ansatte, er lærlinger en viktig ressurs. Ved å ansette lærlinger får de opplæring i våre arbeidsmetoder og blir inkludert i vår arbeidskultur, og Bravida som bedrift får tilgang på den riktige kompetansen. Målet er at alle skal få fast ansettelse i selskapet etter bestått fagprøve.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.