Bodø/Glimt fikk 1,4 millioner fra Grasrotandelen!

grasrotandelen

455 millioner kroner er fordelt av Norsk Tippings kunder til lokale lag og foreninger i løpet av 2017. Grasrotandelen øker fortsatt og er nå klar for en skikkelig vekst i 2018.

Grasrotandelen har vokst år for år etter hvert som stadig flere, både foreninger og spillere, oppdager de mulighetene ordningen gir. Økningen fra 2016 er på 7 millioner kroner, og over 30.000 lag og foreninger kan nå motta støtte gjennom Grasrotandelen.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

– Antallet grasrotgivere nærmer seg 1,1 million og stadig flere foreninger har mobilisert for å verve givere, sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.

Vålerenga står som vanlig øverst på lista. I 2017 fikk klubben 3 millioner kroner i bidrag fra grasrotgiverne. Det er nesten én million mer enn nummer to, som er Lions Club Fredrikstad og halvannen mer enn nummer tre, Foreningen for omplassering av dyr.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

Men på 5.-plass finner vi F.K. Bodø/glimt som fikk inn utrolige 1.435.546,- kroner i 2017. Og beløpet vil sikkert øke i 2018.

Fra 1. januar øker Grasrotandelen nemlig fra fem til sju prosent for de fleste spillene. For andre spill beregnes andelen av nettoinntekten. Der endres satsen fra 10 til 14 prosent.

– Dette betyr at kundene selv får bestemme hva en enda større del av Norsk Tippings overskudd skal brukes til, og hver enkelt grasrotgiver blir enda mer verdt for foreningene, sier Anne Helseth.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.